Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza una jornada de treball per impulsar la transformació digital d’empreses i persones autònomes del sector turístic gironí

La proposta “ConnectaGirona”, que forma part del projecte “Menja’t Girona”, té per objectiu fomentar la col·laboració entre els diferents agents

Amb l’objectiu de potenciar la transformació digital de les empreses i persones autònomes del sector turístic gironí, l’Ajuntament de Girona ha organitzat la jornada “ConnectaGirona”, que es portarà a terme el proper 14 de novembre, de 10 a 12 h, al Servei Municipal d’Ocupació. L’objectiu de la sessió és fomentar la creació d’una xarxa col·laborativa que serveixi per al creixement i l’adaptació a les tendències digitals emergents. 

Durant la sessió, es compartiran experiències reals d’empreses locals que s’han digitalitzat i es facilitaran eines perquè s’estableixin connexions i aliances estratègiques entre les persones i empreses participants. Les inscripcions per participar-hi ja estan obertes i es poden fer a través d'aquest formulari web.

És important proporcionar a les empreses i als autònoms la capacitació i les eines digitals adequades per tal que professionalitzin i millorin la seva eficiència empresarial. Amb aquest projecte seguim treballant per impulsar l’àmbit de la digitalització a la ciutat, i per fer de Girona un referent de dinamisme econòmic i tecnològic. Cal dotar a les empreses d’un valor afegit per tal que puguin diversificar la seva economia i potenciïn el seu sector tecnològic i digital”, ha subratllat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras. 

Aquesta jornada s’emmarca dins del Pla de sostenibilitat turística en destinació (PSTD) “Menja’t Girona” i complementa el programa de jornades de formació i assessorament en l’àmbit digital per a PIMES turístiques que s’ha portat a terme al llarg dels darrers mesos i que encara té programades dues activitats més per aquest novembre. Mentre que al juliol i a l’octubre es van fer sessions per al sector de la restauració i l’allotjament, els dies 6, 7 i 8 de novembre estan previstes dues formacions més dirigides al sector de les activitats guiades i a les agències de viatges. Les inscripcions de les sessions encara estan obertes i es poden fer a través dels formularis que es poden trobar a la pàgina web

Aquestes actuacions formen part de l’objectiu de millora de les capacitats digitals i la governança dins el projecte PSTD “Menja’t Girona” i s’han proposat amb base als resultats obtinguts en l’informe del grau de maduresa digital de les PIMES del sector turístic del municipi de Girona. Aquest informe, que es pot consultar aquí, analitzava per separat cinc subsectors turístics: allotjament, restauració, agències de viatges, activitats guiades i activitats complementàries. A partir dels resultats obtinguts, es van identificar necessitats de millora i, és per aquest motiu, que s’estan desenvolupant un seguit d’accions per posar a l’abast del sector, recursos i formació perquè poguessin millorar les seves capacitats i adaptació als canvis digitals.

L’objectiu de totes aquestes accions és, per tant, donar resposta a les necessitats digitals i mostrar les oportunitats que la digitalització ofereix a les petites empreses i persones autònomes que treballen en el sector turístic a la ciutat, així com acompanyar-les en el seu procés de transformació digital i desenvolupar estratègiques de resiliència enfront de nous reptes de l’ecosistema turístic, les quals han de permetre créixer, prosperar i fer més fortes i competitives les empreses gironines.

Aquesta acció s’emmarca dins de l’actuació 14 “Millora de les capacitats digitals i la governança en el marc del projecte” de l’eix 3 – Transició Digital. El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” s’emmarca dins la convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (Exp. SED091/22/000001), finançada amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern espanyol, a través de fons europeus NextGenerationEU. En concret, el programa representa la submesura 2 del component 14 Inversió 1 (C14.I1), Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat, del Pla de modernització i competitivitat del sector turístic.

Tornar