Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La innovació i la creativitat centren la programació de l’SMObilitza’t durant el segon trimestre de l’any

Es faran un total de 18 activitats formatives per millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca de feina o amb interès per reinventar-se en l’àmbit laboral. El tema de la proposta s’ha escollit amb motiu del Dia Mundial de la Innovació i la Creativitat, que se celebrarà el proper 21 d’abril.

El desenvolupament de la capacitat d’innovació i creativitat centrarà la programació de l’SMObilitza’t durant el segon trimestre de l’any 2023. Des del 12 d’abril al 22 de juny, l’Ajuntament de Girona ha programat un total de 18 activitats formatives gratuïtes, d’entre 2 i 6 hores cadascuna, per millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca de feina o amb interès per reinventar-se en l’àmbit laboral. L’objectiu és oferir eines i recursos ajustats a les exigències del mercat de treball a les persones que es troben en situació d’atur, per tal de millorar la seva l’ocupabilitat i contribuir a augmentar les possibilitats de trobar feina.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar de manera telemàtica a través del web del Servei Municipal d’Ocupació. Per cada taller s’oferiran entre 10 i 15 places.

El tema s’ha escollit amb motiu del Dia Mundial de la Innovació i la Creativitat, que se celebrarà el proper 21 d’abril. Es tracta de dues competències que en els darrers anys s’han convertit en unes de les més valorades per part de les empreses a l’hora de seleccionar i contractar professionals. Especialment en un període d’incertesa i de canvis constants com l’actual, aquestes capacitats permeten generar noves solucions, enfocaments i resultats que permeten a les empreses diferenciar-se de la competència i atraure i fidelitzar clientela.

Les accions programades es classifiquen en quatre línies diferents. Dues de les propostes més destacades en la categoria d’Aula de Competències seran la sessió “Innovació i creativitat en el lloc de feina”, que es durà a terme el dia 21 d’abril i que anirà a càrrec del coach i facilitador de realitats Rafel Sánchez, i la sessió pràctica de visual thinking, que es farà el dia 20 de juny i anirà a càrrec de la consultora en creativitat Lorena Estévez.

Com ja és habitual, també hi haurà la línia Ocupacions amb Opcions (O2), que consisteix en converses amb empreses, gremis i associacions del territori per conèixer en primera persona quins són els perfils més demandats i les opcions que ofereixen els sectors generadors d’ocupació al territori. Aquest trimestre, les xerrades les protagonitzaran el sector de la logística i el transport, i el turisme ciclista i tèxtil.

En la categoria de FeinaLab, destaquen les sessions sobre “Com potenciar la marca personal a LinkedIn”, a càrrec de l’experta en comunicació Verònica Soto, i sobre “Noves tècniques de selecció de personal”, a càrrec de la consultora en transformació digital Laura Cespedosa. FeinaLab consisteix en l’organització de sessions orientades a facilitar recursos i tècniques de recerca de feina, on es treballen eines innovadores com les aplicacions, els currículums creatius i infogràfics o el networking professional, així com les noves tendències per a l’atracció i selecció de talent a les empreses.

Per últim, la última línia és SMOemprèn, unes sessions dirigides a persones emprenedores per facilitar eines i recursos a l’hora d’iniciar o fer créixer un projecte empresarial, centrant-se en els nous models d’emprenedoria, com són l’economia social i solidària. Aquest trimestre, destaquen la sessió sobre “Economia amb impacte social”, preparada en col·laboració amb el projecte Comunalitat del Güell, i una jornada sobre “L’accés de les PIMES a la contractació pública”.

De manera complementària, el 22 de juny s’ha programat una xerrada de caràcter tècnic, adreçada a professionals de l’orientació, que girarà al voltant del mercat de treball. L’activitat anirà a càrrec del catedràtic de Dret del Treball i la Seguretat Social i director de la Càtedra d’Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona, Ferran Camas. 

També podeu consultar més informació sobre el Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona en aquest enllaç

Programa SMObilitza't 2n trismestre 2023 en PDF
Tornar