Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La programació de tardor de l’SMObilitza’t se centra en la gestió emocional del procés de recerca de feina

Es duran a terme 17 activitats en format presencial entre els mesos de setembre i de desembre.

L’Ajuntament de Girona centrarà la programació de l’SMObilitza’t d’aquesta tardor en la gestió emocional del procés de recerca de feina i en l’adopció d’actituds adients a l’hora de captar l’atenció de les empreses i de diferenciar-se de la resta de candidatures. El programa persegueix l’objectiu prioritari del Servei Municipal d’Ocupació (SMO) d’oferir serveis de formació transversal i d’orientació i assessorament laboral que optimitzin l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur.

A partir d’avui, i fins al 13 de desembre, s’han programat 17 activitats gratuïtes, que es duran a terme íntegrament en format presencial. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer de manera telemàtica a través de l’agenda web de l’SMO. Es preveu que es puguin beneficiar d’aquest programa un total de 200 persones.

La intel·ligència emocional, considerada un element clau per desenvolupar-se en l’entorn de manera efectiva, vertebrarà les diverses activitats formatives. Cal tenir en compte que, en situacions de canvi laboral, solen apareixen moltes emocions i sentiments i la manera com cada persona els gestiona pot facilitar o dificultar les possibilitats d’inserció. Aspectes com l’autoconeixement, la capacitat d’identificar i comunicar les pròpies emocions, així com la consciència de l’impacte que poden tenir en la vida o entorns personals, poden contribuir de manera directa i significativa a augmentar les possibilitats de trobar feina.

“La reducció de l’atur i la creació d’ocupació són dos objectius clau de l’Ajuntament, perquè mantenint la qualitat del mercat laboral beneficiem directament les famílies i la cohesió social de la ciutat. Per això des del consistori treballem en moltes línies diferents, i fem evolucionar les propostes per adaptar-les al context i a les necessitats de cada moment. La programació de l’SMObilitza’t és un exemple d’aquesta voluntat de ser efectius per a la gent que busca feina, que sap que aquí hi trobarà eines i recursos que li seran útils i que així tindran més possibilitats de treballar de nou”, ha destacat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes. 

En funció del seu objectiu, l’SMObilitza’t ofereix quatre tipus de càpsules formatives. La primera és FeinaLab, unes sessions pràctiques orientades a facilitar recursos i tècniques de recerca de feina, en què es treballaran qüestions com saber destacar els trets característics de cada candidatura, acreditar competències i fer oficials els coneixements sobre una professió de manera adequada, o afrontar una entrevista de feina per competències, una de les parts més temudes dels processos de selecció.

En segon lloc, hi ha Ocupacions amb opcions (O2), que consisteix en converses amb empreses, gremis i associacions del territori per conèixer en primera persona quins són els perfils demandants i les opcions que ofereixen els sectors generadors d’ocupació al territori. Aquest trimestre, les xerrades seran sobre les borses de treball del sector públic, la neteja i totes les seves especialitzacions, i el comerç en l’era digital.

En la categoria d’Aula de competències, es duran a terme tallers dirigits a la millora de les competències transversals de les persones participants. En aquesta ocasió, les activitats se centraran en la gestió emocional de la incertesa i en la gestió del temps, la comunicació, l’atenció plena o el mindfulness en l’entorn laboral com a eina per reduir l’estrès. A part, s’ha programat una sessió adreçada a majors de 45 anys, un dels col·lectius amb més persones en situació d’atur, per treballar l’autoestima i adquirir eines per reforçar el valor de l’experiència i trencar tabús i estereotips associats a l’edat.

Per últim, la quarta tipologia és SMOemprèn, unes sessions dirigides a persones emprenedores per facilitar eines i recursos a l’hora d’iniciar o fer créixer un projecte empresarial, centrant-se en els nous models d’emprenedoria, com són l’economia social i solidària. Aquest trimestre, l’SMOemprèn inclou una sessió organitzada amb la Cambra de Comerç de Girona per donar a conèixer la subvenció Kit digital, adreçada a la digitalització de PIMES i autònoms/es, així com una sessió per conèixer el programa Reempresa, que facilita el traspàs de negocis en funcionament.

Programa SMObilitza’t de setembre a desembre 2022
Tornar