Herbes silvestres urbanes de Girona
A aquestes plantes, sovint desconegudes, les acostumem a denominar "males herbes" i comparteixen els carrers amb nosaltres. Tot i l’estigma que han portat durant anys, les considerades “males herbes” de carrer són positives per a les ciutats i el seu equilibri natural. En primer lloc, afavoreixen la biodiversitat i la vida a les àrees urbanes. En segon lloc, donen suport a la lluita contra la contaminació ambiental i el canvi climàtic, el filtratge de l’aigua d’escorrentia i la prevenció de l’erosió pluvial i, en general, reconverteixen les ciutats en llocs molt més amables.
Projecte constructiu de reparació d'un tram del marge esquerra de la Sèquia Monar
Els meandres que forma la Sèquia, en el tram objecte del projecte, afavoreixen l’aparició de dipòsits de sediments amb un gruix que pot arribar fins a més de mig metre. Aquest fet provoca que l’aigua que circula per la Sèquia s’infiltri lateralment per acabar sorgint en la cara seca de la mota, provocant el deteriorament de l’estructura i fent necessari canalitzar l’excés d’aigua per evitar danys a les hortes limítrofes.
Pla per substituir l’arbrat d’espècies exòtiques invasores per exemplars d’espècies autòctones
El pla consisteix en l’aplicació d’herbicida als arbres ornamentals de diversos carrers i parcs propers als rius de la ciutat.
Control biologic de les plagues
És una tècnica de control de plagues que consisteix en l’ús d’organismes vius per disminuir la densitat de població o l’impacte d’un organisme plaga i reduir els efectes nocius que produeix als arbres i plantes dels parcs, jardins i espais naturals de la ciutat de Girona.
Estudi sobre els plàtans de la Devesa
Un estudi presentat per l'Ajuntament de Girona conclou que els plàtans de la Devesa són fisiològicament vells però estan en bon estat de salut.
Les hortes de Santa Eugènia
Les hortes de Santa Eugènia de Girona constitueixen un dels pulmons verds més importants de la ciutat. Estan situades a l'oest del municipi, entre el barri de Santa Eugènia (antic municipi de Santa Eugènia de Ter) i el marge dret del riu Ter. Per la seva proximitat al Ter, tenen un valor ecològic que les ha fet objecte d'un pla especial de protecció i adequació.
Paisatge i biodiversitat
Plànol interactiu dels espais verds urbans. Boscos i Prats dins del sistema d'espais verds urbans que gestiona la regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona.
Itineraris de turisme actiu
Girona és una ciutat privilegiada pel que fa al patrimoni natural. Hi trobareu rius que penetren dins la trama urbana, boscos mediterranis i de ribera, massissos muntanyosos com les Gavarres, la vall de Sant Daniel, camps, hortes i conreus, i, en general, un paisatge que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural.
Projecte "la Vora" de Girona
Infraestructura verda urbana multifuncional.El Projecte de la Vora de Girona és un projecte territorial d’investigació aplicada. El seu objectiu és mallar una infraestructura verda urbana que valoritzi, permeabilitzi i estructuri les vores urbanes per connectar els barris de la ciutat a través dels espais naturals.
Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible
L’objectiu principal d’aquest projecte és el desenvolupament de l’activitat turística vinculada als cursos fluvials, sempre amb un caràcter sostenible i respectuós amb l’entorn natural, i també ajudar a recuperar aquests espais per al gaudi de la població local.
Sol·licitud per fer foc
El tràmit per demanar poder fer foc i cremar restes vegetals varia en funció del període de l'any que ens troben, segons si estem en un període d'alt risc d'incendi forestal o no.
Pla de conservació i manteniment dels rius urbans de Girona 2021
Document I. Estudi del manteniment actual dels rius urbans de Girona i propostes de millora Document II. Evolució dels sediments al riu Onyar i propostes de gestió
Voluntaris/àries de l'ADF de Girona
Les agrupacions de defensa forestal (ADF) són associacions formades per propietaris forestals i els ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial i tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals.
Gestió de restes vegetals
Si teniu jardí amb gespa, arbusts i/o arbres, cal que sapigueu que les restes vegetals s'han de dipositar en els llocs habilitats per gestionar-les de forma correcta.
Senglars a les àrees urbanes
Mesures d'autoprotecció per evitar danys. Per a qualsevol dubte o aclariment, contacteu amb els agents rurals de la vostra comarca o bé truqueu al 93 561 70 00.