Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona ofereix formació professionalitzadora en muntatge d’instal·lacions i activitats auxiliars de comerç

Els dos cursos van dirigits a persones en situació de desocupació residents a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla i són gratuïts. L’objectiu és millorar les dades d’ocupació d’aquests dos barris de la ciutat

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d’Ocupació, ofereix dues formacions gratuïtes i professionalitzadores dirigides a persones en situació de desocupació residents als barris de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla. Es tracta d’un curs de muntatge d’instal·lacions elèctriques i tèrmiques en edificis i un altre per a l’obtenció del certificat de professionalitat en activitats auxiliars de comerç. Les inscripcions ja estan obertes a través de la pàgina web del Servei Municipal d’Ocupació.

Per nosaltres és prioritari garantir un treball digne a tothom. Per això, treballem per poder oferir opcions per assegurar als gironins i gironines que ho necessitin un accés al món laboral amb les millors condicions. Els certificats de professionalitat són una de les opcions per les que apostem des de l'SMO”, ha explicat la regidora de Treball, Raquel Robert Rubio. 

La formació en muntatge d’instal·lacions elèctriques i tèrmiques en edificis està previst que comenci l’1 d’abril i finalitzi el 30 de juliol. Tindrà una durada de 406 hores i es realitzarà de dilluns a divendres de 9 a 14 h, a l’equipament del Servei Municipal d’Ocupació. Es tractaran continguts com el muntatge d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió i coneixements bàsics en fontaneria i prevenció de riscos laborals. També estan previstes 80 hores de pràctiques no laborables en una empresa. 

Per poder accedir en aquesta formació cal ser major d’edat, tenir un nivell de matemàtiques equivalent a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i tenir capacitat de comprensió i expressió oral en català. Les inscripcions per aquest curs es poden fer fins al mes de març. 

D’altra banda, el curs per a l’obtenció del certificat de professionalitat en activitats auxiliars de comerç s’iniciarà el 2 de maig i finalitzarà el 30 de juliol. La formació tindrà una durada de 310 hores i es realitzarà de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, a l’equipament del Servei Municipal d’Ocupació. Es treballaran aspectes com les operacions auxiliars al punt de venda, la preparació de comandes i manipulació de moviments amb transpalets i carretons de mà i l’atenció bàsica al client. També estan previstes 40 hores de pràctiques professionals no laborables.

Per poder accedir a aquesta formació cal ser major de 16 anys, tenir un nivell de lectoescriptura equivalent a l’ESO i un nivell mitjà de llengua catalana. En aquest cas, les inscripcions per fer el curs es poden realitzar fins al mes d’abril. 

A més, cal destacar que els dos cursos van dirigits a persones que resideixen als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla per tal de fomentar l’ocupació en aquests dos punts de la ciutat. Totes les persones interessades en fer una de les dues formacions han d’estar inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya com a demandants d’ocupació. 

Els cursos estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa de suport a territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social i del projecte Treball als barris.  

Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de l’SMO, anar a les oficines del servei situat al carrer de Narcís Xifra i Masmitjà, número 43 de Girona o trucar al 972 24 93 60. L’horari d’atenció del servei és de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i de dilluns a dijous, de 15 a 19 h. 

Tornar