Notícies | Promoció Econòmica
L’Ajuntament organitza per primera vegada una jornada formativa adreçada al voluntariat de Girona, Temps de Flors
La sessió, que va tenir lloc ahir al Centre Cultural La Mercè, va comptar amb més de 60 persones assistents. Durant l’activitat, els voluntaris i voluntàries van aprendre com tractar les flors tallades i les plantes vives, i com actuar en època de sequera.
L’Ajuntament de Girona ha organitzat per primera vegada des que va néixer Girona, Temps de Flors una jornada formativa adreçada als voluntaris i voluntàries que cada any fan possible la mostra floral de la ciutat. Amb aquesta nova formació, el consistori busca transmetre nocions bàsiques a les persones voluntàries sobre la cura de les plantes i flors i donar suport a tothom qui té ganes de formar part de l’esdeveniment, però no té coneixements de botànica.
En aquesta primera edició, van participar en l’activitat un total de 60 persones. La trobada va tenir lloc ahir, al Centre Cultural de La Mercè, en una doble sessió, una de matí i una de tarda.
Durant l’activitat, els voluntaris i voluntàries van aprendre a diferenciar diverses varietats de plantes i flors, van rebre informació sobre les principals característiques d’algunes espècies, i van formar-se en el tractament adequat que han de rebre tant les flors tallades com les plantes vives. A més, en cada sessió es va insistir en la manera com cal actuar per cuidar els vegetals en època de sequera.
Aquest any, la formació ha anat a càrrec del gerent de l’empresa Flor Natura Mediterrània, SL., Joan Manel Guillén, i de la cap de direcció artística de la mateixa companyia, Lídia Torrijos, i ha comptat amb la participació de l’encarregada de compres de planta i flor, Míriam Toribio, i de l’encarregat logístic de distribució, en Josep Valls, treballadors i treballadores de Flor Natura Mediterrània, SL. Es tracta de l’empresa adjudicatària de l’abastament de les plantes i flors de la 68a edició Girona, Temps de Flors, corresponent a aquest 2023.
La sostenibilitat serà un dels aspectes que marcarà la mostra d’enguany. A l’hora d’escollir els projectes participants s’ha valorat la proximitat de flors i plantes previstes i la possibilitat de reutilitzar-les per replantar en jardins i equipaments municipals, així com l’ús d’elements naturals o el reciclatge dels materials d’edicions anteriors. També s’ha puntuat la facilitat per fer manteniment del muntatge floral durant els dies d’exposició; la capacitat i l’experiència contrastada per instal·lar un projecte en un espai determinat, i la qualitat artística i creativa del disseny de la proposta. Les espècies de plantes invasores no es podran utilitzar en cap dels projectes participants.
Amb la voluntat de fer extensiva aquesta formació a tothom que ho pugui necessitar o a les persones que no han pogut assistir a les sessions, l’Ajuntament ha penjat la jornada formativa al canal de Youtube del consistori. El vídeo és obert a tota la ciutadania i es pot consultar en aquest enllaç.