Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un total de 117 persones troben feina a través del projecte Treball als Barris de l’Ajuntament de Girona

Entre el novembre del 2021 i l’octubre de 2022, s’han atès 315 persones de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla en situació de recerca de feina

Imatge d'un taller del projecte Treball als Barris

L’Ajuntament de Girona, a través del projecte Treball als Barris, ha atès 315 persones residents als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla que estan buscant feina, entre el novembre de 2021 i l’octubre de 2022. Durant el desenvolupament d’aquest projecte, s’han gestionat 359 ofertes de treball, provinents de 180 empreses col·laboradores, i s’ha potenciat l’autocandidatura de les persones participants. El resultat final ha estat la contractació de 117 persones del dispositiu d’inserció sociolaboral (66 dones i 51 homes).

Respecte de les insercions gestionades directament per l’equip d’intermediació laboral del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), els sectors que han generat més ocupació han estat l’hostaleria i l’administració pública, seguits pels sectors de la indústria manufacturera, el comerç i la logística.

L’ocupació és una prioritat absoluta, i més en l’actual context econòmic. Per això destinem molts esforços en treballar programes i eines per oferir recursos a les persones que busquen feina, a les empreses que necessiten treballadors i treballadores, i als qui volen iniciar el seu propi projecte. Treball als Barris ha permès aprofundir en l’orientació laboral i l’emprenedoria a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, i hem recollit uns fruits positius que més enllà de la situació personal, permeten millorar la situació econòmica en aquests barris i la generació de riquesa en el conjunt de la ciutat”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes. 

De les 315 persones ateses, 298 persones (182 dones i 116 homes) han participat en els recursos d’orientació laboral i 17 (10 dones i 7 homes) en els d’emprenedoria. El pas d’aquestes persones pel projecte ha significat la millora dels seus perfils competencials i, en conseqüència, l’increment de les seves opcions d’accés al mercat de treball, a través de diferents accions de suport i acompanyament que s’han posat al seu abast.

Al llarg del desenvolupament del projecte, l’equip tècnic ha dut a terme 592 accions individuals i personalitzades d’acompanyament i seguiment, que han permès a les persones participants concretar i implementar el pla d’acció que, majoritàriament, ha representat una millora de la seva ocupabilitat i l’assoliment del seu objectiu laboral. També, s’han realitzat 18  tallers i accions grupals, amb un màxim de 15 persones participants, que han permès treballar presencialment, mitjançant una metodologia participativa i vivencial, aspectes clau de la recerca de feina i, a més, han afavorit l’adquisició de competències transversals. En total hi han participat 83 persones. 

D’altra banda, s’han dut a terme diferents accions de capacitació, en l’àmbit digital i professional com són l’alfabetització digital, l’aprenentatge de les competències digitals bàsiques i avançades, l’especialització en tasques com la neteja industrial, hospitalària i la gestió eficient dels residus i el certificat de professionalitat de neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals. 

Amb la finalitat de donar a conèixer aquestes accions de capacitació, s’han dut a terme 11 sessions informatives en les quals hi han participat 66 persones. També han estat 66 les persones que han iniciat una de les accions de capacitació i, d’aquestes, 40 han obtingut el certificat d’assistència i aprofitament. Pel que fa al certificat de professionalitat, 6 persones han superat el mòdul de pràctiques no laborals a l’empresa i s’han inserit en el mercat de treball.

Finalment, cal destacar les xifres obtingudes a través dels recursos d’emprenedoria, com a  novetat de l’edició de Treball als Barris 2021, que demostren una rebuda i un impacte positiu. En aquest sentit, s’ha atès un total de 21 persones, que han iniciat el seu pla d’acció amb el suport del tècnic d’emprenedoria. A més, s’han dut a terme 38 accions d’acompanyament i seguiment dirigides a la contextualització de la idea de negoci, el coneixement i l’exploració de l’entorn i les possibles línies d’expansió, així com pel que fa al disseny i la confecció del pla d’empresa. En total, 10 persones han realitzat el pla d’empresa i, d’aquests, 3 han estat valorats com a viables en l’àmbit comercial, tècnic, econòmic i financer i, per altra banda, 5 persones han iniciat la seva activitat laboral com a treballadores autònomes.

Per a més informació es poden consultar els recursos d’orientació que ofereix l’SMO.  

        

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris".

Tornar