Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Restauració i hostaleria: uns altres horaris són possibles

El proper 23 de maig, nova trobada de la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària, aquest cop centrada en els serveis de l’hostaleria i la restauració

La nostra societat té uns horaris caòtics i poc orientats a les persones i a les seves necessitats, amb jornades extensives i poc racionals. El sector de la restauració i l’hostaleria pateix especialment aquestes condicions, amb efectes molt negatius en les seves plantilles: horaris poc saludables i difícils de conciliar, manca de vocacions, elevada rotació...
Per altra banda, també és un sector amb una influència indubtable en relació amb les franges de consum de la ciutadania.

La restauració i l’hostaleria disposen de marge per impulsar uns horaris més humanitzats, partint de la promoció d’una franja majoritària de consum que permeti un canvi de tendència en els hàbits de la població.  Cal buscar l’equilibri entre triar lliurement la franja horària en la qual consumim, i el respecte per la salut i el temps de les persones treballadores del sector serveis.

Sense deixar de banda l’impacte negatiu demostrat científicament que té en la salut dinar i sopar tard, cal cuidar també a les persones treballadores, introduint canvis en els horaris del sector per tenir equips humans més saludables i satisfets.

La sessió Restauració i hostaleria: uns altres horaris són possibles, organitzada per l’Àrea  de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona en el marc del Projecte Reforma Horària, tindrà lloc el dilluns 23 de maig, de 18:30 a 20:00 h, a l’espai gastronòmic La Rosaleda, té com a objectiu presentar els reptes del sector a la ciutat, especialment després de la Covid-19, en relació amb els horaris. Es pretén mostrar alternatives als horaris tradicionals i demostrar que és possible compatibilitzar la rendibilitat dels establiments amb una organització del temps més saludable i conciliadora, com passa en altres països del nostre entorn amb clima i costums molt similars. 

Per reflexionar sobre tota aquesta qüestió, comptarem amb les aportacions de la Dra. Maria Izquierdo-Pulido, que dirigeix el grup de recerca en nutrició de precisió i crononutrició a la Universitat de Barcelona, on desenvolupa treballs de recerca amb la finalitat de conèixer com els horaris, el son, l’alimentació i l’estil de vida influeixen en la salut, especialment en el sobrepès i l’obesitat. És catedràtica de Nutrició de la Universitat de Barcelona i investigadora de l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària en el Campus de l’Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona. 

També comptarem amb la participació del Sr. Xavier Garcia Senés, propietari del restaurant Mimolet i vice-president de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, i del Sr. Jordi Garcia Costejà, director de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, amb qui analitzarem les oportunitats i limitacions per influir en un canvi d’horaris transformadors del sector de l’hostaleria i la restauració. 

Obrirà la sessió la Sra. Glòria Plana, regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica. 

Tornar