Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Palau de Congressos de Girona acull un congrés amb 750 metges de família d’arreu de Catalunya

La Societat Catalana de Medicina  Familiar i Comunitària celebra la 28a edició del seu congrés del 28 al 30 d’abril. La inauguració anirà a càrrec de la regidora de salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, i del Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon. L’esdeveniment s’acompanya d’activitats obertes a tothom per deixar una petjada “saludable” als ciutadans.

El Palau de Congressos de Girona acull el 28è Congrés de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), que tindrà lloc del 28 al 30 d’abril i reunirà 750 metges de família d’arreu de Catalunya. Aquest esdeveniment serà el primer a Girona en què es treballa el “llegat” que poden deixar a la ciutat els congressos i, per això, s’han organitzat activitats obertes per deixar una petjada “saludable” als ciutadans. La inauguració tindrà lloc el dijous 28 d’abril, a partir de les 17.45 h, i comptarà amb la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, i del Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon.

Definit pels seu organitzadors com el “congrés del retrobament”, CAMFiC celebra el seu primer congrés post-pandèmia presencial al Palau de Congressos de Girona. Un esdeveniment que no només torna a posar sobre la taula debats científics i problemes de la professió, sinó que també vol ser un espai on compartir experiències. Durant l’esdeveniment, es duran a terme un total de 12 taules de debat, 18 tallers pràctics i 9 xerrades, on no faltaran debats sobre temes més recents com la COVID Persistent i com fer seguiment i tractar a aquests pacients, o la salut mental del professionals: posant dades a l’afectació emocional i mental dels metges i metgesses de família, o les ecografies pulmonars que tant han ajudat en el diagnòstic de la COVID. Però també hi haurà espai per a temes més enllà de la pandèmia, com la necessària incorporació de la Intel·ligència Artificial a les consultes per anar cap a una medicina personalitzada, l’abordatge de la sexualitat des de les consultes o el dol perinatal. 

“Girona som una ciutat referent pel que fa als congressos de medicina, i aquest representa la recuperació d’una activitat molt important per a l’economia de la ciutat. Estem satisfets de tornar a tenir un congrés nacional, que a més enfocarà temes d’actualitat i de gran transcendència per a la medicina del país, i confiem que serà el punt de partida per tornar a ser ciutat de congressos mèdics”, ha explicat la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau.

Congressos: un llegat per la ciutat

Més enllà d’omplir les places hoteleres de la ciutat i d’esdevenir un motor econòmic, el Palau de Congressos aposta pel llegat i la transmissió de coneixement dels congressos i esdeveniments que es duen a terme a la ciutat. És a dir, fer partícip i beneficiària la ciutadania de forma directa, amb propostes diverses. En aquesta ocasió, per al 28è Congrés d’Atenció Primària s’ha treballat el “llegat” des del punt de vista de l’alimentació saludable, amb una conferència del nutricionista Julio Basulto oberta a tothom: Mites en alimentació. També, des del punt de vista del hàbits saludables, s’ha organitzat una caminada per la Devesa i les Hortes d’en Bru. Així mateix, s’ofereixen als congressistes unes visites guiades basades en la sostenibilitat i les directrius dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’agenda 2030 de les Nacions Unides.

El Congrés s’inaugurarà avui dijous 28 d’abril, a partir de les 17.45 h, en un acte que comptarà amb la regidora de Salut de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, i el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon.  A més, la conferència inaugural serà a càrrec del periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez i, la cloenda, anirà a càrrec de Joan Roca, del Celler de Can Roca.
La CAMFiC es va fundar l’any 1982 i té 4.700 socis, amb més de 50 grups de treball i diferents vocalies territorials. 

Consulteu el programa, ponents i activitats en aquest enllaç.

Tornar