Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

BxCat, la fira catalana de blockchain i metaversos, torna a Girona ampliada i millorada

Enguany l'esdeveniment durarà dos dies, el 4 i 5 de maig, i tindrà lloc a la Fira de Girona. La temàtica central del primer dia seran els metaversos, i reunirà experts catalans del sector per parlar d'aquesta nova tendència digital

Fotografies de la roda de premsa

La fira BxCat (Blockchain per Catalunya) torna a Girona aquesta primavera després de l'èxit de participació en la seva primera edició el passat mes de setembre. L'esdeveniment té l'objectiu d'acostar la blockchain i les tecnologies descentralitzades a la societat catalana i el seu teixit empresarial, per tal de promoure'n l'adopció i esdevenir un país capdavanter, pioner i innovador. El tema central d'enguany seran els metaversos, al qual es dedicaran totes les ponències i taules rodones de la primera jornada de la fira, el dimecres 4 de maig, per tractar temes com la creació de valor al metavers, la governança d'aquests nous mons, o la realitat virtual, entre d'altres.

La fira està organitzada per la Fira de Girona i el CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), de la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i participada per l’Ajuntament i la Diputació de Girona.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Girona estem treballant per ser una capital catalana de les noves tecnologies, perquè sabem que aquest és un motor de progrés, dinamització econòmica i generació de llocs de treball. Per això vam aconseguir ser la seu del Centre Blockchain de Catalunya, i ens impliquem en les diferents activitats de foment i divulgació d’aquesta tecnologia”. “Aquest congrés és un dels projectes més importants en aquest sentit, va ser un èxit l’any passat, i per això fem un salt de qualitat en aquesta segona edició. Sabem que cal temps per anar-lo consolidant, però estem segurs que mica en mica es convertirà en l’espai referent de trobada del sector al país, i que això tindrà enormes beneficis per a la ciutat”, ha assegurat Madrenas. 

Per la seva banda, el CEO del CBCat, Quirze Salomó, ha declarat que “la tecnologia blockchain, així com els metaversos, tindran cada vegada més presència en les nostres vides”, i ha afegit que “el BxCat té la intenció de ser una porta d'entrada a aquesta tecnologia per a les empreses catalanes, que encara no l'han adoptat, però que volen saber com poden fer-ho, i millorar també la seva productivitat”.

El director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, ha afirmat que “el BxCat és l’espai idoni per connectar l’ecosistema blockchain català amb empreses i institucions de tots els sectors del país i conèixer de primera mà l’impacte que aquesta tecnologia tindrà en la nostra economia i societat”. En el marc de la fira es presentarà la comunitat de blockchain de la Digital Catalonia Alliance (DCA-Blockchain), impulsada conjuntament pel Govern i el CBCat per agrupar i donar suport a les startups i empreses d’aquest sector emergent.

Finalment, el diputat de Noves Tecnologies de la Diputació de Girona, Jordi Xargay, ha explicat que “a la Diputació de Girona estem especialment compromesos amb l’adopció de noves tecnologies, i més encara si poden representar oportunitats per a les petites i mitjanes empreses i els municipis de les comarques gironines, com és el cas de la blockchain”. “Apostem per facilitar l’accés a aquestes noves tecnologies a tothom, sense que ningú en quedi exclòs”, ha dit Xargay.

La primera edició del BxCat va tenir lloc el mes de setembre de 2021, al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, on el CBCat té la seva seu. Després de l'èxit, enguany l'esdeveniment torna en un format molt més ambiciós: amb una durada de dues jornades, i ubicat a la Fira de Girona, amb el triple d'aforament. A la fira hi participaran empreses tecnològiques internacionals amb presència a Catalunya com HP i MediaPro, així com empreses dedicades específicament a la tecnologia blockchain, com Polygon Hermez, Jelurida, Bitfaktor, Vocdoni, i2catCAT o Eurecat.

Per part de la Cambra de Comerç de Barcelona, el membre del comitè executiu de l’organització Pere Alemany ha dit que “es tracta d'una fira dirigida a tots els perfils professionals, no només aquells vinculats a la informàtica o l'enginyeria”, i ha destacat que “és important que les empreses i institucions catalanes es formin, la coneguin, i la comencin a adoptar, si volem ser pioners i estar al capdavant de la revolució digital que ja ha començat”. En total els assistents podran gaudir d'una trentena d'intervencions i experiències, i visitar entorn de vint empreses expositores.

Les entrades de l'esdeveniment ja es poden comprar al web del BxCat, amb un descompte especial per a menors de 25 anys.

Tornar