Notícies | Promoció Econòmica
Digitalització i reforma horària
Reflexions per acostar-nos a una gestió més eficient i saludable del temps en plena transformació digital
Les empreses de la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària van retrobar-se el passat 22 de febrer per escoltar les reflexions de la Dra. Mar Sabadell-Bosch, experta en transformació digital.
La sessió, que portava per títol Gestió saludable del temps en un ecosistema digital, va reunir empreses, sindicats i professionals de l’àmbit dels recursos humans.
La Sra. Glòria Plana, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, va introduir la xerrada emfatitzant la importància de la digitalització pel teixit productiu, un dels pilars dels fons europeus per a la recuperació i desenvolupament i un factor clau per entendre el present i futur de les empreses i comerços, i, per descomptat, el seu impacte en els horaris i la productivitat.
La Dra. Mar Sabadell-Bosch, professora d’Economia i Empresa a la UOC i investigadora del Digital Business Research Group, va contextualitzar el procés de digitalització en el qual ens troben immersos, i ha parlat del nou paradigma espai-temps, que exigeix nous models d’organització de les empreses, i per descomptat de les persones. Aquests nous models de gestió obligatòriament hauran de basar-se en una relació d’igualtat i confiança. La preferència serà un model híbrid, que combini treball remot i presencialitat, amb inversió rellevant en tecnologia i formació.
Un dels reptes d’aquest nou paradigma serà garantir el treball en equip i el sentiment de pertinença per tal de continuar generant coneixement significatiu. La formació en eines TIC i aprendre a dirigir i treballar per resultats serà imprescindible, així com garantir la seguretat laboral quan es teletreballi.
Aquests nous models d’organització del treball implica una anàlisi prèvia i coneixement de les persones que formen la plantilla, i hauran d’incorporar objectius en salut. Caldrà tenir molt en compte, en l'àmbit d'empresa però també en l'àmbit individual, aspectes com l’ús de pantalles, la desconnexió, l’organització del temps i els horaris, els cronotips i els ritmes circadiaris... entre altres.
Podeu visualitzar el vídeo de la sessió aquí.