Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull una jornada sobre eines per millorar l’eficiència energètica de les edificacions

L’activitat, organitzada en el marc del projecte Edificat, es farà aquest dijous al matí al Centre Cultural La Mercè

Les tendències i els avenços en el sector de la construcció per millorar l’eficiència energètica de les edificacions noves centraran la jornada “La digitalització i la sostenibilitat: eines clau en la nova edificació”, que tindrà lloc aquest dijous, dia 20 de gener, al Centre Cultural La Mercè, de les 10 a les 12.30 h. La jornada està organitzada pel Clúster d’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) en el marc del projecte Edificat, un programa transfronterer liderat per l’Ajuntament de Girona.

La ponència de l’urbanista llicenciada en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya, màster en Ciència de la Planificació Urbana de la Universitat de Columbia i fundadora de la consultora Urban-Facts, Maria Buhigas San José, obrirà la jornada amb la ponència “Ciutats del futur”. Al llarg del matí es portarà a terme també la presentació del projecte Edificat; la ponència “Estat de la rehabilitació energètica d’edificis a Catalunya/Europa’, a càrrec de la cap d’Unitat d’Edificis de l’ICAEN, Ainoa Mata, i la taula rodona d’experiència d’entitats vinculades en l’àmbit de l’eficiència energètica i la rehabilitació sostenible, amb la participació de la representant de l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques Gironines, Isabel Granell; el representant de COO Dset Solutions, Siso Bartina, i el membres de Pyrescom Jean-François Pacouil i Hervé Laporte.

Aquesta jornada és la primera prevista d’un conjunt d’activitats i accions informatives i formatives que es faran al llarg del 2022 al voltant de la rehabilitació energètica. L’objectiu és fomentar el coneixement i la sensibilització envers els avantatges d’edificis més sostenibles i eficients energèticament. 

L’activitat és gratuïta i s’adreça principalment als professionals del sector de la construcció. Per a poder assistir-hi cal fer inscripció prèvia al formulari web del CEEC.

La jornada s’organitza dins el marc del projecte EDIFICAT, cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creat per la Unió Europea. L’objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva assistència se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres mitjançant estratègies conjuntes que afavoreixin el desenvolupament sostenible del territori.

Projecte cofinançat per FEDER

 

Tornar