Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona dóna suport en el foment del nou metavers català CatVers 

La Junta de Govern ha aprovat el conveni de col·laboració amb el CBCat, creador del projecte, per al desenvolupament anual d’activitats relacionades amb la blockchain. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assistit avui a la presentació del CatVers, que impulsarà la llengua i la cultura catalanes en el nou món virtual.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assistit avui en la presentació oficial del metavers català CatVers, que impulsarà la llengua i la cultura catalanes en el nou món virtual, per tal d’oferir suport en el foment de la iniciativa. Es tracta d’un projecte del CBCat (Centre Blockchain de Catalunya) en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, consistent  en un entorn virtual com el que promou Facebook (ara Meta, en referència al metavers), però íntegrament en català, a través del qual els usuaris poden accedir a espais i sales personalitzats on treballar, passar l'estona i interactuar entre si.

L'objectiu del CBCat és que el CatVers esdevingui un entorn de referència de la cultura catalana, implicant-hi diverses institucions que defensen la llengua i la cultura de la nació. La presentació s'ha desenvolupat en aquest mateix espai digital i s'ha pogut seguir a través d'ulleres de realitat virtual, i a través de dispositius convencionals com ordinadors, mòbils o tauletes. Això ha permès que les persones participants poguessin trobar-se en el mateix entorn virtual, malgrat estar en diferents espais físics.

Precisament ara, la Junta de Govern Local del consistori gironí ha aprovat el conveni de l’Ajuntament de Girona amb la Cambra de Comerç per al manteniment de l’estructura de la seu operativa de Centre Blockchain de Catalunya a la ciutat de Girona i pel desenvolupament, promoció i difusió del programa anual d’activitats que es faran des del Centre. Aquest conveni, signat pels anys 2021 i 2022 i amb un import de 100.000 euros anuals, s’emmarca dins el projecte “Girona, Ciutat Tecnològica” i té com a objectiu convertir la ciutat en un referent en innovació, tecnologia i digitalització impulsant projectes punters i estratègics.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat tot el que està aportant el CBCat per a la ciutat i el país. “Estem fent una clara diversificació de l’economia de la ciutat, invertint en nous sectors productius, com ara les noves tecnologies. Sabem que la blockchain serà un dels eixos de l’Internet del futur, i per això volem que Girona hi sigui present ja que serà una font de noves oportunitats. Ja estem veient els resultats de tenir el CBCat a la ciutat, per exemple amb la primera fira catalana que es va fer sobre la blockchain o el projecte Obrir Girona, i avui hem vist un nou pas endavant amb el CatVers”, ha explicat l’alcaldessa Madrenas. Girona va ser la candidatura guanyadora per acollir la seu operativa del CBCat, una decisió que la Cambra de Comerç, com a impulsora del projecte, va fer pública el 27 de novembre del 2020.

El CatVers ja és accessible per a tothom a través del web www.catvers.cat. Qui ho vulgui es pot crear la seva pròpia sala partint dels models predefinits, i convidar-hi altres persones. L'experiència és més enriquidora amb ulleres de realitat virtual, però la connexió es pot fer a través de qualsevol altre dispositiu.

El CBCat, impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, té com a finalitat promoure l’adopció d’actius digitals i tecnologies descentralitzades (DLTs) a Catalunya mitjançant la difusió i alfabetització digitals, no només entre tots i cadascun dels sectors industrials sinó també, i sense excepció, entre aquells actors, individuals o col·lectius, privats o institucionals, potencialment concernits. Promou, explica, i educa sobre la tecnologia blockchain, casos actuals d’aplicació i possibilitats futures.

Tornar