Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona realça l’energia autoproduïda i compartida dins la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

Del 20 al 22 de juny s’han organitzat diferents activitats a la ciutat sobre aquest tema per commemorar l’efemèride

La ciutat de Girona ha organitzat, dins la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, diferents activitats que tenen per objectiu realçar l’energia autoproduïda i compartida. La iniciativa, que tindrà lloc del 20 al 22 de juny, es vehicularà a través de propostes visuals i informatives amb l’objectiu de fer arribar a la ciutadania informació sobre les energies renovables. 

Com a preludi, demà, divendres 16 de juny, es durà a terme una xerrada sobre les comunitats energètiques i l’autoconsum compartit. L’activitat comptarà amb la participació de diferents persones que impulsen comunitats energètiques i va dirigida a la ciutadania, en general, i a les juntes de comunitats de propietaris i propietàries i administradors i administradores de finques, en particular. L’activitat, que és gratuïta, tindrà lloc a les 18.30 h, a la Biblioteca Carles Rahola. La xerrada es repetirà el dimarts 20 de juny a La Marfà, a la mateixa hora. 

D’altra banda, el Cinema Truffaut acollirà dijous dia 22 de juny la projecció del documental Viure de l'aire, el qual explica l'experiència de la instal·lació del primer projecte comunitari d'energia eòlica a Catalunya.

En paral·lel, es col·locarà en els mercats municipals una parada informativa sobre estalvi i eficiència energètica a la llar. Aquesta estarà col·locada el dijous 22 de juny en el mercat setmanal de Can Gibert del Pla, de 9 a 12 h, i el divendres 23 de juny, en el Mercat del Lleó, de 9 a 12 h. 
 
Per últim, l’Oficina per la Sostenibilitat posarà en marxa aquest mes de juny les sessions informatives periòdiques sobre comunitats energètiques. La primera tindrà lloc el dimarts 27 de juny, a les 11 h, i tractarà sobre la difusió de conceptes, tipologies i funcionament bàsic de l’autoconsum compartit d’energia fotovoltaica.
  
La Setmana Europea de l'Energia Sostenible és una iniciativa de la Comissió Europea que té l'objectiu de promoure l'eficiència energètica i les energies renovables a la Unió Europea i altres països. Enguany, el lema triat a Catalunya és: “Ara és l’hora de compartir l’energia renovable”, que fa referència a les comunitats energètiques.

Per a més informació podeu consultar el programa d’activitats de la ciutat de Girona. 

Tornar