Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona adapta els horaris i tasques del personal de neteja viària i de brigades davant les altes temperatures

L’objectiu d’aquesta mesura és evitar els riscos que es poden derivar sobre la salut de les persones

L’Ajuntament de Girona ha adaptat els horaris laborals i tasques del personal de neteja viària i de les brigades municipals davant les altes temperatures. L’objectiu d’aquesta mesura, que es va començar a aplicar el passat dimarts, és evitar els riscos que es poden derivar sobre la salut de les persones per la calor que està fent aquests dies a la ciutat. 

Per una banda, el personal del torn de matí de Girona+Neta ha avançat una hora les tasques de neteja viària que desenvolupen, és a dir, comencen a treballar a les 5 del matí i acaben a les 11 h. Pel que fa al torn de tarda, els treballadors i treballadores han retardat l’inici i comencen a les 18 h i acaben a les 24 h.

Per l’altra banda, les brigades municipals mantenen els mateixos horaris, però han adaptat les seves tasques per fer-les compatibles amb les altes temperatures. Només treballen en llocs amb ombra o interiors durant les hores de més sol, mentre que deixen les feines exteriors per realitzar-les a primera hora del dia, quan les temperatures no són tan altes. El seu horari és de 7 a 14 h i, en el cas de la brigada de jardineria, de 6.30 a 13.30 h.

A més, s’està concretant com adaptar els horaris laborals del personal que treballa a l’empresa pública Cicle de l’Aigua del Ter SA (CATSA). 

Tornar