Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

CATSA invertirà a Girona més de 300.000 euros per millorar la xarxa de distribució i sanejament d’aigua durant el 2024

El pressupost es destinarà a la substitució de canonades amb l’objectiu d’incrementar el rendiment del sistema d’aigües i d’evitar fuites

L’empresa Cicle de l’Aigua del Ter (CATSA) preveu invertir a Girona un total de 300.081,57 euros (IVA exclòs) en la millora de la xarxa de distribució i sanejament d’aigua potable al llarg del 2024. A més, l’ens també farà millores a Salt i a Sarrià de Ter per un import de 538.762,17 euros. Aquest pressupost, que ascendeix als 838.843,74 euros, es destinarà íntegrament a la renovació de canonades.

Les actuacions consistiran en la substitució de diverses canonades existents, fetes de materials com el fibrociment i que ja han esgotat la seva vida útil, per altres de noves, elaborades amb materials homologats i actuals. D’aquesta manera s’evitaran fuites i s’incrementarà el rendiment del sistema d’aigües. Amb aquestes inversions també es busca reduir el nombre d’avaries en el cas de la xarxa d’aigua potable i minimitzar les filtracions al medi natural en el de la xarxa de sanejament.

Pel que fa a Girona, es reposaran tubs en sis punts de la ciutat. Concretament, al carrer de Narcís Roca i Farreras (146.079 €), en què s’actuarà en la xarxa de distribució; i als carrers de Tarragona (33.040 €), d’Oviedo (33.969,63 €) i d’un tram d’Emili Grahit (43.070 €), ja que les actuacions en aquesta via s’efectuaran en diverses fases. En aquests darrers tres punts, els treballs es faran en la xarxa de sanejament.

El pressupost també contempla substituir canonades obsoletes de la xarxa de distribució en punts en què l’Ajuntament de Girona està fent tasques d’asfaltatge per tal de disminuir costos i d’assegurar la continuïtat del paviment a tota la via (43.922,49 €). És el cas de les canonades de l’encreuament entre l’avinguda de Mariano Álvarez de Castro i el carrer de Barcelona, i de la rotonda que uneix l’avinguda de Lluís Pericot amb els carrers del Marquès de Caldes de Montbui i de la Riera Bugantó.

Als altres dos municipis, se substituiran canonades de la xarxa de distribució al polígon de Torremirona de Salt (Fase 1) i als carrers del Firal, del Carrilet i d’un tram dels carrers Major i Lloses de Sarrià; mentre que en el cas de la xarxa de sanejament s’actuarà únicament al carrer d’en Xunclà de Sarrià (Fase 1).

A banda, cal destacar que CATSA ja va invertir un total de 121.765,63 euros en la reposició de canonades de la xarxa d’aigua potable durant el 2023, amb actuacions a la travessia Rigau de Salt i al carrer del Carme de Girona.

Tornar