Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 200 persones assistiran en el congrés d’espais verds que se celebrarà a Girona del 16 al 18 de novembre

L’esdeveniment tindrà lloc al Palau de Congressos i comptarà amb un total de 13 ponents nacionals i internacionals.

L’Ajuntament de Girona i l'Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEVC) organitzen a Girona el 23è Congrés d’espais verds del 16 al 18 de novembre al Palau de Congressos. Amb el lema "El bosc de la ciutat", aquest pretén ser un punt de trobada per reflexionar sobre l'evolució i els canvis que afecten el verd urbà i, en definitiva, a les ciutats i pobles de Catalunya. Un total de 211 persones ja s’han inscrit en el congrés, que comptarà amb 13 ponents nacionals i internacionals. A banda dels debats, hi haurà una fira on 31 empreses i entitats donaran a conèixer les últimes novetats del sector. 

Aquest matí, el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella, i el president de l’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEVC), Joan Guitart i Comellas, han presentat el programa de l’esdeveniment.

“Avançar cap a la renaturalització de la ciutat és una política inajornable en el context d’emergència climàtica que vivim. Volem fer una Girona més adaptada, verda i amb més arbrat, i congressos com aquests ens ajuden a rebre experiències i fomentar-les, sempre compartint les millors idees per assolir-ho a Girona i arreu”, ha afirmat el regidor Sergi Cot. 

Aquest 23è congrés de l’APEVC vol ser un espai per reflexionar sobre l’evolució i els canvis climàtics que, de diverses maneres, afecten els espais verds i l’arbrat de pobles i ciutats. Aquests canvis comporten una adaptació per part de les persones gestores per adaptar-se als nous reptes que es presenten. Gràcies a persones expertes reconegudes, es donaran a conèixer experiències i enfocaments necessaris per encarar els reptes de futur. Entre els ponents destaca el meteoròleg Francesc Mauri o la cap de l’Àrea de Ciudades de Fundación Biodiversidad F.S.P Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, Núria Preciado Franch. 

Durant el congrés, es presentarà el projecte GiroNat que, amb una mirada integral i transversal, suma aspectes ambientals, de renaturalització, d'innovació, d’experimentació i de participació ciutadana amb l'objectiu de comptar amb una ciutat més verda.

GiroNat és un projecte compartit de ciutat, perdurable i demostratiu, que impulsa la biodiversitat i la infraestructura ecològica com a eixos vertebradors d’un gir de 180 graus cap a una renaturalització urbana, transformant Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. El projecte proposa una transformació urbana que doni resposta als reptes i oportunitats que afronta Girona com a ciutat mediterrània, universitària i educadora, socialment diversa, fluvial i pròxima a la natura.

El projecte, que compta amb una subvenció dels fons europeus Next Generation, està coordinada per l’Ajuntament de Girona i compta amb el suport de la Universitat de Girona i de les entitats ambientalistes Associació La Sorellona, Associació Xarxa per la Conservació de la Natura, SEO Birdlife (Societat Espanyola d’Ornitologia) i la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA).

Per a més informació podeu consultar el programa o la web del congrés. 

El projecte GiroNat compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU.

Tornar