Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona s'adhereix de nou a l'Hora del Planeta i apagarà els llums de diversos edificis de la ciutat

L’acció tindrà lloc demà dissabte, de les 20.30 h a les 21.30 h, a les façanes de l'Ajuntament, la Catedral i la basílica de Sant Feliu

Girona s’ha adherit un any més a la campanya l’Hora del Planeta, que té com a objectiu que la població prengui consciència sobre els efectes del canvi climàtic al nostre planeta. La iniciativa, promoguda per l’ONG WWF, consisteix a apagar els llums dels principals edificis i monuments del món durant una hora demà dissabte, dia 26 de març. En concret, de les 20.30 h a les 21.30 h, a Girona s’apagaran els llums exteriors de les façanes de l’Ajuntament, de la Catedral i de la basílica  de Sant Feliu. Amb aquesta acció es convida a tothom a apagar els llums i els electrodomèstics de les llars per així reduir significativament el consum elèctric durant aquesta hora.

L’Hora del Planeta de WWF pretén unir persones de tot el món per reclamar la pau i l’harmonia entre els éssers humans i la natura. La iniciativa vol demostrar el suport a la solidaritat i la unió entre les persones i la voluntat de cuidar la llar que tots compartim, amb l’objectiu d’exigir un futur més just, més segur i més sostenible.

L'edició 2022 té lloc en un moment especialment important. Una aliança de governs i organitzacions, entre elles la WWF, demanen una major ambició i una acció urgent per aturar i revertir la pèrdua de la naturalesa de cara al 2030. De fet, durant aquesta dècada hi ha en marxa la restauració de les Nacions Unides i la implementació d’accions per poder complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Agenda 2030. A més, també aquest any, passada la crisi de la pandèmia, està creixent la rellevància del concepte “One Health”, que posa de manifest el fet que cada cop més evident que només podem viure com a éssers humans sans en un planeta que també ho estigui.

Unes setmanes després de l'Hora del Planeta 2022, els líders mundials es reuniran a la COP15 del Conveni de Nacions Unides sobre Diversitat Biològica per decidir sobre un nou pla d'acció global per a la natura posant la mirada en la propera dècada.

Podeu consultar més informació sobre la iniciativa i les activitats relacionades al web de l’Hora del Planeta

Tornar