Header: School Chance Girona

School Chance Girona

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona prorroga un any més el projecte “School Chance” amb l’objectiu d’afrontar els canvis en la mobilitat escolar provocats per la pandèmia

Fins al setembre del 2022, els diversos socis participants intercanviaran solucions i bones pràctiques en aquest àmbit. Avui ha tingut lloc la primera reunió de treball d’aquesta nova etapa de la iniciativa.

L’Ajuntament de Girona, com a soci líder del projecte “School Chance”, prorrogarà un any més aquest programa europeu amb l’objectiu d’afrontar, amb la resta d’organismes participants, els canvis en la mobilitat escolar provocats per la pandèmia. La iniciativa es va posar en marxa al 2017 i busca incorporar la mobilitat sostenible, autònoma i segura dels infants en les polítiques regionals de diversos territoris d’Europa.

Concretament, a més de l’Ajuntament de Girona, que hi actua a través de l’Àrea de Mobilitat i Via Pública, participen en el projecte “School Chance” la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori; els ajuntaments de la ciutat italiana de Reggio Emilia, de la ciutat holandesa d’Utrecht, i de la ciutat polonesa de Gdansk, i l’agència metropolitana Brasov Metropolitan Agency For Sustainable Development (Romania).

Amb aquesta pròrroga, el projecte s’allargarà fins al setembre del 2022. Durant aquest any, els diversos socis intercanviaran solucions i bones pràctiques regionals o locals en dos aspectes concrets relacionats amb la mobilitat escolar sostenible que s’han vist afectats per la COVID-19 i les mesures de prevenció associades.

En primer lloc, reflexionaran sobre l’increment substancial i accelerat que les diverses regions de la Unió Europea han detectat en el nombre de famílies que es desplacen de forma sostenible a l’escola,  ja sigui a peu o en bicicleta. També sobre l’augment que, per contra, ha tingut l’ús del vehicle privat en contraposició a l’ús del transport públic. En segon lloc, debatran la manera com s’ha transformat la configuració de l'espai públic en l’entorn escolar, amb l’aplicació de mesures concretes per incrementar la distància física i la seguretat entre les persones durant l’entrada i sortida dels infants als centres.

En aquest sentit, els diversos organismes participants intercanviaran experiències sobre les pràctiques que han implementat per fer front a aquests nous reptes, la majoria d'ells a través de mesures d’urbanisme tàctic.

La primera reunió de treball d’aquesta nova etapa de la iniciativa ha tingut lloc avui en format virtual. En aquesta trobada, els socis han identificat les bones pràctiques que s’analitzaran i han definit el calendari de treball dels propers mesos.

A més, si la situació pandèmica ho permet, està previst fer un viatge d’estudi durant el segon semestre per tal de conèixer in situ el territori que més canvis substancials hagi desenvolupat durant gairebé els dos anys de pandèmia. També s’aprofitarà per fer un tancament de projecte de forma presencial entre el personal tècnic involucrat després de sis anys de treball continuat.

El pressupost d’aquesta ampliació de l’School Chance és de 246.294,50 euros, i està cofinançat en un 85% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del programa Interreg Europe, i en un 15% per part dels sis socis participants. En el cas de l’Ajuntament de Girona, l’aportació és de 96.574,50 euros, que cobreixen les despeses de personal tècnic i de coordinació del projecte en àmbit europeu, la contractació d’un servei d’auditoria, la contractació d’un servei especialitzat en la creació de material audiovisual per transferir les bones pràctiques en mobilitat escolar sostenible i, per últim, els costos relacionats amb el viatge de treball.

Tornar