Header: Llengua catalana

Llengua catalana

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Catosfera 2023 portarà a Girona les iniciatives més innovadores de l'espai digital català

L'esdeveniment celebra enguany la seva 15a edició el 19, 20 i 21 d'octubre a la ciutat. La creació d'un tema musical amb intel·ligència artificial, pòdcasts en directe i un xou inèdit amb creadors de contingut, entre les propostes destacades de l'esdeveniment.

Imatges de la roda de premsa

La ciutat de Girona acollirà el 19, 20 i 21 d'octubre la 15a edició de la Catosfera, el punt de trobada de la Internet catalana. L'objectiu de l'esdeveniment d'aquest any, organitzat per l'Associació Catosfera i l'Ajuntament de Girona, és convertir durant tres dies Girona en la capital digital de Catalunya. Les inscripcions a les activitats són gratuïtes i ja estan disponibles al web.

Aquest migdia, l'alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la tinenta d'alcaldia i regidora de Llengua Catalana de l'Ajuntament de Girona, Núria Riquelme i Zurita; el director de la Catosfera, Joan Camp, i el representant de Hacktoberfest, Víctor Martín, han presentat la programació de la 15a edició de les jornades, que se celebren cada tardor i que enguany arriben carregades de novetats.

"En un món on tot va tan de pressa, desenvolupar espais de pausa i de reflexió com la Catosfera ens permet encarar els reptes que tenim sobre la taula com es mereixen", ha afirmat l'alcalde Lluc Salellas.

"La Catosfera ha sabut trobar la manera d'aglutinar totes les persones, empreses o entitats que treballen amb i per la llengua catalana al sector digital. Amb 15 edicions d'expertesa la Catosfera ha madurat molt bé i ha sabut evolucionar per abraçar la diversitat del sector de la comunicació digital a Girona i a Catalunya. És un referent anual per als sectors més emprenedors i actius de la Internet catalana. Es un esdeveniment obert a tothom, des de professionals experimentats fins a aquells que estan començant el seu camí en el món digital. Refermem el nostre compromís amb totes aquelles entitats i empreses que treballen per enfortir el català i la Catosfera n'és un gran exemple", ha explicat la tinenta d'alcaldia Núria Riquelme.

La programació de la Catosfera es durà a terme principalment a l'Espai Fundació La Caixa. Destaquen la creació d'una peça musical a partir d'intel·ligència artificial amb Josep Maria Ganyet i Mazoni; un debat sobre la viralitat a les xarxes amb cares com Jordi Borràs, Marc Lesan, Cèlia Espanya i Bet Molina; la inauguració de la nova temporada del Popap de Mariola Dinarès; l'estrena del pòdcast de la Catosfera, també presentat per Mariola Dinarès que es gravarà en directe des de l'esdeveniment, i una jornada dedicada a programari lliure, el Hacktoberfest, de la mà de l'Associació tecnològica Geeks.CAT.

Paral·lelament, i després de l'èxit de la primera edició del Futur Fest, jornada pensada específicament per a públic jove, es repeteix per consolidar-se. Aquest cop se celebrarà a la Sala Platea de Girona el dissabte 21 d'octubre al vespre. Les persones assistents podran acompanyar la gravació de dos programes en directe: el Loft d'ICat, amb Berta Aroca i Xènia Casado i tot seguit el pòdcast L'Arrabassada, amb Marc Lesan, Oriol Lapeira i Iñaki Solà. El dia acabarà amb un espectacle inèdit on creadors de contingut com les noies de Can Putades, en Joan Grivé (Sir Joan) o la Luara Mateu (Petita Lu) competiran per demostrar qui domina més la llengua catalana, presentat per les mateixes Berta Aroca i Xènia Casado.

www.catosfera.cat
Tornar