Header: Llengua catalana

Llengua catalana

Ruta de navegació

La llengua al dia: Marc jurídic i normatiu | Llengua catalana

La llengua al dia

Marc jurídic i normatiu

Publicador de continguts

Saps en quina llengua s’han de fer les comunicacions internes escrites de l’Ajuntament?

En el Reglament per a l'ús de la llengua catalana de l’Ajuntament de Girona, l’art. 3 del capítol III, es recull que les actuacions internes escrites de l’Ajuntament (documentació, impresos, rètols indicatius, capçaleres dels impresos... i, en la mesura del possible, els programes i tot el material ofimàtic) han de ser en català. 

Aquest és el redactat:

 
CAPÍTOL III De l’ús en l’organització municipal

Article 3

3.1. Les actuacions internes escrites de l’Ajuntament de Girona s’han de fer en català.

3.2 Les actes de les sessions que realitzi l’Ajuntament de Girona en Ple, la Comissió de Govern i les comissions informatives s’han de redactar únicament en llengua catalana. També s’hi han de redactar les actes dels diversos patronats, consells i entitats amb personalitat jurídica dependents d’aquest Ajuntament de Girona.

3.3 L’Alcaldia i les Regidories, i també les diverses dependències administratives o serveis, en la seva actuació administrativa, han de redactar la seva documentació en llengua catalana.

3.4 Tots els impresos utilitzats pels òrgans de l’Ajuntament de Girona s’han de redactar en català.

3.5 Els rètols indicatius d’oficines i despatxos, les capçaleres de tota classe d’impresos, els segells de goma, els matasegells i altres elements anàlegs han de ser escrits en català.

3.6 Les màquines d’escriure, els teclats i les impressores dels ordinadors han d’estar adaptats per al funcionament en llengua catalana. Els programes i tot el material ofimàtic també s’hi ha d’adaptar, en la màxima mesura possible.

Tornar