Header: Llengua catalana

Llengua catalana

Ruta de navegació

La llengua al dia: Càpsules de llenguatge no sexista i inclusiu | Llengua catalana

La llengua al dia

Càpsules de llenguatge no sexista i inclusiu

Publicador de continguts

Sabríeu detectar elements sexistes i fer propostes de redacció per a un ús inclusiu del llenguatge a les següents frases?

La manera de desenvolupar i reforçar la nostra capacitat de detectar els elements sexistes és posant-ho en pràctica. Per això us proposem aquesta taula que recull a la columna de l’esquerra frases amb contingut sexista que podeu corregir a la columna de la dreta.
Us suggerim que comenceu detectant on és el problema i després proposeu una redacció que visibilitzi adequadament les dones i que sigui inclusiva:

Solucionari
Text sexista / androcentristaProposta de correcció
Els actors de la ciutat estan preocupats i disposats a protestar on faci falta.Els actors i les actrius de la ciutat manifesten preocupació i disposició a protestar on faci falta.
Els nens semblen aquests dies molt feliços amb el concert musical i amb l’ambient. Són espectadors satisfets.Els infants semblen aquests dies molt feliços amb el concert musical i amb l’ambient. És un públic satisfet.
Com van informar els organitzadors, el primer dia de Temps de Flors s’havien rebut ja 6.000 visitants.Com va informar l’organització, el primer dia Temps de Flors va rebre 6.000 visites.
Tornar