Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona millorarà i reforçarà els criteris climàtics i ambientals dels contractes públics

L’objectiu és fomentar i incentivar el desenvolupament de productes i serveis amb el menor impacte ambiental i d’emissions possible. S’elaborarà un protocol d’actuació juntament amb consultories ambientals i entitats ecologistes del territori. Aquesta setmana ha tingut lloc la primera trobada per recollir aportacions de les entitats i començar a desenvolupar el protocol des del consistori

Imatge de la trobada

L’Ajuntament de Girona està treballant per regular, millorar i reforçar els criteris climàtics i ambientals que es demanen en els contractes públics que realitza l’ens per tal de contribuir en la protecció del medi ambient. L’objectiu és crear un protocol de contractació pública ambiental que reculli les aportacions de diferents consultories ambientals i entitats ecologistes del territori. Aquesta setmana ha tingut lloc la primera trobada amb les entitats per començar a treballar-hi i desenvolupar el protocol des del consistori.

Establir nous criteris climàtics i ambientals per a la contractació pública municipal és un element clau per potenciar aquelles empreses i serveis que ofereixen un valor afegit amb el seu compromís en la lluita contra l'emergència climàtica, la proximitat o la consciència ambiental. Aquesta mesura contribueix precisament en aquest repte global que ens implica a totes i tots”, ha afirmat el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella. 

Contribuir a la protecció del medi ambient és també una de les nostres prioritats i, per això, amb l’elaboració d’aquest nou protocol de contractació, que compta amb la participació transversal de diferents entitats expertes en medi ambient, podrem oferir i contractar serveis amb l’objectiu de minimitzar i reduir l’impacte ambiental. Com a responsables de l’administració local, on hem de donar respostes i fer accions públiques, ens pertoca atendre i prioritzar polítiques orientades pel futur de la transició ecològica i la protecció del medi ambient”, ha explicat la regidora de Contractació i Patrimoni, M. Àngels Planas Crous. 

Les administracions públiques mitjançant la contractació tenen potencial per incidir en el mercat de productes i serveis, així com per fomentar la innovació i proporcionar a les empreses incentius per desenvolupar productes i serveis de menor impacte ambiental. És per aquests motius que l’Ajuntament de Girona té la voluntat de reforçar i recollir els criteris climàtics i ambientals que es demanen en els diferents tipus de contractes en un únic document. 

Aquest protocol intern ja s’ha començat a elaborar i es treballarà al llarg dels següents mesos. Es compta amb la col·laboració d’entitats ambientals a través de l’organització de diferents sessions de treball. L’objectiu principal d’aquestes trobades és recollir aportacions de les entitats com a coneixedores i expertes en la matèria. D’aquesta manera, es garantirà que el protocol sigui eficaç i ambientalment responsable, i permetrà donar una resposta pública al foment de les polítiques cap a la transició ecològica justa.

Després de la sessió inicial de dimarts amb les entitats es crearà un grup més reduït de treball amb diferents actors implicats en la temàtica que permetrà definir els següents passos. 

Tornar