Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Una vuitantena de joves cursaran aquest any algun dels itineraris formatius del Pla de Transició al Treball a Girona

Les propostes són organitzades per l’Ajuntament de Girona i el Departament d’Educació de la Generalitat i enguany incorporen com a novetat un itinerari d’auxiliar de centres sanitaris.

Dues imatges de l’inici de curs dels PTT

Un total de 81 joves cursaran aquest any alguna de les cinc especialitats dels itineraris formatius del Pla de Transició al Treball, que s’han iniciat aquest mes de setembre i que es porten a terme en diverses instal·lacions de la ciutat, tant municipals, com de la Generalitat.

“Des de l’Ajuntament de Girona treballem perquè tot el jovent de la ciutat pugui trobar el seu encaix, i ho fem des de la proximitat, amb una atenció personalitzada. Generem oportunitats de desenvolupar competències i adquirir coneixements que els permetran millorar les seves perspectives d’ocupació i educació i, al mateix temps, formem professionals necessaris per al nostre mercat laboral”, ha afirmat la regidora de Treball, Raquel Robert. 

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Adam Manyé, ha assenyalat que “els estudis de Formació professional i professionalitzadora són un objectiu estratègic del Departament d’Educació i de la Delegació del Govern a Girona, és per això que s’han millorat els procediments i s’han incrementat places i recursos. A comarques de Girona ja es perceben els resultats a tots els nivells, atenció de les demandes, inserció laboral i qualitat de la feina que obtenen els alumnes que cursen aquests estudis. Els PTT tenen un valor estratègic afegit perquè eviten l’abandonament escolar prematur dels joves que no obtenen el grau en ESO i n’asseguren la professionalització i la inserció”.

El Pla de Transició al Treball (PTT) és un programa de l’Ajuntament de Girona, mitjançant el Servei Municipal d’Ocupació (SMO), i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Té per objectiu proporcionar als i a les joves les competències necessàries que els permetin la incorporació al món laboral i la continuació de la formació.

Aquest any, el programa ofereix cinc especialitats diferents. Als ja consolidats cursos d’auxiliar de construcció; auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques; auxiliar de muntatges d’instal·lacions elèctriques, d’aigua i gas, enguany s’inclou com a novetat l’itinerari d’auxiliar de centres sanitaris.

“Una altra fita notable, que demostra la flexibilitat del programa i la seva capacitat per adaptar-se a les tendències del mercat laboral, és la incorporació de nous itineraris al programa en resposta a les necessitats dels sectors professionals locals. En resum, el Pla de Transició al Treball a Girona és un exemple de com les polítiques públiques ben dissenyades i enfocades en l'educació i la formació poden transformar vides i donar oportunitats a la nostra joventut. Continuarem treballant amb entusiasme per assegurar que aquests programes segueixin creixent i beneficiant les futures generacions de la nostra ciutat”, ha afegit la regidora de Treball.

Tots aquests cursos es dirigeixen a joves d’entre 16 i 21 anys que no disposin del Graduat en Educació Secundària Obligatòria. Mitjançant un certificat acadèmic reconegut de 1.000 hores, se’ls ofereix assessorament i un pla d’atenció personalitzat; a més de formació general i professionalitzadora. Per altra banda, els cursos inclouen un total de 180 hores de pràctiques obligatòries en empreses del sector que s’hagi cursat.

En els darrers anys, l’Ajuntament de Girona, des de l’SMO, ha apostat fermament per aquests programes FPI, amb la incorporació de tres nous itineraris, que han sorgit a partir de les necessitats de sectors professionals amb alta demanda de personal qualificat, i que, fins ara, no es podien cobrir amb el sistema actual de formació professional. Enguany s’ha incorporat el curs d’auxiliar en centres sanitaris i, anteriorment, es van incorporar el PTT de fabricació mecànica (curs 2021-2022) i el PTT d’Auxiliar de muntatges d’instal·lacions elèctriques, d’aigua i gas (curs 2022-2023).

El programa ha permès que un gran nombre dels joves participants de les darreres edicions del PTT, es reincorporin al sistema educatiu. Un 85,16% dels alumnes del curs 2022-2023 van obtenir el certificat CAM (Curs específic d’Accés als Cicles de Grau Mitjà) i, d’aquests, gairebé un 70% han seguit els seus estudis a diferents Cicles Formatius de Grau Mitjà. Per altra banda, un 8,6% dels joves que van finalitzar la formació van obtenir un contracte laboral. 

   

Programa organitzat en col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona.

Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 138 resultats.