Header: Pressupostos participats

Pressupostos participats

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona fa un reconeixement al Servei de Dinamització i Mediació del Barri Vell, de l’Associació de Veïns i Veïnes per la Dinamització Social i Cultural del Barri Vell de Girona

La iniciativa va néixer en el marc dels pressupostos participats dels barris de Girona i ha estat guardonat als Premis ADR Justícia del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Girona va celebrar ahir a la tarda un acte per fer un reconeixement al Servei de Dinamització i Mediació del Barri Vell de Girona, de l’Associació de Veïns i Veïnes per la Dinamització Social i Cultural del Barri Vell de Girona, que ha estat guardonat als Premis ADR Justícia 2021 i 2022 del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya. Aquests premis distingeixen les millors iniciatives en matèria de sistemes de resolució alternativa de conflictes i de mediació.

La regidora de Ciutadania, Participació i Dinamització de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers i Hervàs, va presidir l’acte, que va tenir lloc a la Sala Miquel Diumé del consistori. També van participar en la trobada l'advocada i mediadora Paloma Lavandeira i l'expert en justícia restaurativa Raúl Calvo, directora i coordinador del projecte guardonat, respectivament.

El Servei de Dinamització i Mediació del Barri Vell de Girona forma part del Pla de dinamització del Barri Vell i es va dur a terme a proposta de l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell com un dels projectes més votats pels veïns i veïnes l’any 2019 en el marc dels pressupostos participats dels barris de la ciutat de Girona.

En aquest sentit, la regidora M. Àngels Cedacers i Hervàs va explicar que “donem visibilitat al compromís que van assumir l’Ajuntament de Girona, l'Associació de Veïns del Barri Vell, l'equip tècnic del Servei de Dinamització i Mediació del barri, els mediadors, mediadores i estudiants en pràctiques que van estar vinculats al desenvolupament del projecte, així com a la resta de persones que hi van col·laborar”.

Posteriorment, la iniciativa va rebre una subvenció de la convocatòria de l’any 2020 per a la dinamització dels barris, i el projecte es va poder executar entre els mesos de juny del 2020 i desembre de 2021, amb un total de més de 600 persones participants.

“L’objectiu d’aquesta proposta era disposar d’una eina de mediació transversal per treballar en positiu per a la millora de la qualitat de vida del Barri Vell, promovent el diàleg i la col·laboració entre les persones residents, i de pas, dels comerciants, entitats o guies turístiques, i així defensar els interessos de veïnes i veïns, tal com es reflecteix en els estatuts de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell”, va remarcar ahir la regidora Cedacers.

Els Premis ADR Justícia 2021 i 2022 es van celebrar el passat 19 de gener a l’Auditori del Districte Administratiu de Barcelona. Els guardons, impulsats des de la Direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, tenen com a objectiu promoure i reconèixer les millors recerques teòriques i experiències pràctiques en l’àmbit dels sistemes de resolució alternativa de conflictes i de la mediació.

Aquests guardons tenen quatre categories i tots els projectes presentats estan revisats per un jurat, que en valora l’originalitat. Concretament, el Servei de Mediació del Barri Vell, d'acord amb la valoració del jurat, va guanyar en la categoria B el premi ADR Justícia 2021 “per la seva aplicabilitat pràctica i la seva transferibilitat a altres contextos i altres ciutats” com a millor iniciativa en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR) impulsada per institucions o organitzacions públiques o per professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a Catalunya.

Tornar