Header: Pressupostos participats

Ruta de navegació

Informe diagnosi | Pressupostos Participats

Informe de diagnosi

PContinua el procés de reforma dels Pressupostos Participats dels Barris | Pressupostos Participats

Continua el procés de reforma dels Pressupostos Participats dels Barris

Enguany, l’Ajuntament de Girona està duent a terme la revisió dels pressupostos participats de la ciutat, i amb aquest objectiu, ha signat un conveni de col·laboració amb el Campus de Cohesió i Compromís Social de la Universitat de Girona (UdG) per treballar conjuntament el procés de reforma amb un enfoc pluridimensional i amb un equip de professionals provinents de diversos camps de coneixement.

El procés de revisió es va iniciar a principis d’any amb la fase d’anàlisi documental a partir de la recollida de totes les propostes de millora que s’han realitzat des del 2013. Aquestes propostes provenien tant de les reunions de la Comissió Mixta de Ciutat i del grup de treball per a la reforma del reglament dels pressupostos participats com de la ciutadania i les entitats en general.

Seguidament, el procés ja es va començar a abordar de manera participativa. El catedràtic de Ciència Política Quim Brugué va realitzar quasi quaranta entrevistes a diversos actors que han format part dels pressupostos participats dels barris durant aquests anys i a partir d’aquestes ha redactat l’informe de diagnosi que es va presentar el dia 14 de juliol.

El següent pas consistirà en obrir la fase de debat, entre els mesos de setembre i octubre, que s’articularà a través de dos tipus d’espais: una plataforma web de participació per a tota la ciutadania i unes taules de treball amb entitats, grups polítics i altres agents socials i ciutadania individual. El resultat definirà el nou escenari dels pressupostos participatius de Girona per als propers anys i el reglament de pressupostos participatius que aprovarà el Ple Municipal.