Resultats, documents i recursos | Menja't Girona. Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació
Pla de sostenibilitat turística en destinació

Resultats, documents i recursos
Eix 1. Transició verda i sostenible:
Actuació 1. Millora de la zona de les Hortes de Santa Eugènia
L'actuació de millora de la zona de les Hortes de Santa Eugènia planteja restaurar el valor ambiental i la integració paisatgística d'aquest espai, els accessos i els seus diferents elements patrimonials per desenvolupar un nou producte de turisme natural i verd integrat a la ciutat. Aquesta restauració es basa en diferents accions que estan integrades al Pla Especial de les Hortes, així com a l'Estratègia de la Vora de Girona (rehabilitació de l'anella verda).
Resultats de les accions |
---|
Acció 1 - Restauració de camins i vies secundàries de la vora del Ter i Sèquia Monar |
Acció 2 - Millora de la integració paisatgística de l’espai agrari de les Hortes de Santa Eugènia |
Acció 3 - Sistema de control de plantes i espècies invasores |
Actuació 5. Recuperació i posada en valor del patrimoni hortícola de Girona
La zona d'Hortes de Santa Eugènia, així com altres zones vinculades al patrimoni hortícola de Girona, tenen una gran importància, ja no només des del prisma que suposen una imatge viva de la tradició i identitat agrària de la ciutat, sinó pel fet que també són ubicació d'una sèrie de plantes de gran valor des del punt de vista de la biodiversitat i dels ecosistemes de flora. Aquesta actuació es centra en conèixer, recuperar i posar en valor el patrimoni hortícola de Girona.
Resultats de les accions |
---|
Acció 1 - Recuperació i posada en valor del patrimoni hortícola |
Actuació 7. Camins verds accessibles
La ciutat de Girona pretén desenvolupar diferents accions de millora de l'oferta de turisme accessible, mitjançant l’actuació de camins verds accessibles a les Hortes de Santa Eugènia i Ribes del Ter, a partir d'un estudi previ per a la seva implementació òptima, la creació de material promocional i d’interpretació turística i recreativa partint de la inclusivitat i accessibilitat universal.
Resultats de les accions |
---|
Acció 1 - Estudi d’implementació d’actuacions de millora |
Acció 2 - Actuacions de millora de l’oferta de turisme sostenible mitjançant l’habilitació de camins verds accessibles |
Acció 3 - Creació de material promocional i d’interpretació |
Eix 3. Transició digital:
Actuació 14. Millora de les capacitats digitals i la governança en el marc del projecte
L’actuació de la millora de les capacitats digitals i la governança en el marc del projecte contempla diferents accions de formació en els components digitals que tenen presència en el projecte, tant per agents interns municipals com per agents externs.
Resultats de les accions |
---|
Acció 1 - Formació en components digital |
Acció 2 - Formació adaptada a multi-accessibilitat |
Acció 3 - Servei d’assessorament personalitzat per la digitalització de les PYMES del sector turístic |
Acció 4 - Assessorament a comerços i restauradors per la seva integració en l'aplicació mòbil |
Acció 5 - Implementació d’un sistema de reserva via aplicació “Menja’t Girona” (allotjament i gastronomia) |
Acció 6 - Sistema digital de millora de les accions per part dels usuaris i dels ciutadans |
Acció 7 - Altres formacions i tallers |
Eix 4. Competitivitat:
Actuació 15. Implementació del producte turístic
L’actuació d'implementació del producte turístic “Menja’t Girona” es basa en la creació d’un nou producte turístic sostenible, responsable i desestacionalitzador a partir dels següents recursos tangibles i intangibles de la ciutat: patrimoni hortícola, productes gastronòmics Km0, comerços, restauradors locals i entorn natural.
Resultats de les accions | |
---|---|
Acció 1 - Nou producte turístic sostenible, responsable i desestacionalitzador "Menja't Girona" | |
Acció 2 - Organització de tallers sobre patrimoni hortícola | |
Acció 3 - Creació de la marca de producte Km0 | |
Acció 4 - Creació d'un inventari de productes Km0 per la difusió a l'app i altres suports | |
Acció 5 - Creació de rutes gastronòmiques Km0 | |
Acció 6 - Creació de material promocional | |
Acció 7 - Jornades gastronòmiques productes Km0 amb productors i restauradors de la ciutat | |
Acció 8 - Habilitació d'un espai de venda de productes Km0 al Mercat del Lleó | |
Acció 9 - Creació de rutes guiades a l'entorn natural del Ter i a les zones de les Hortes | |
Acció 10 - Creació d'itineraris de descoberta de la naturalesa | |
Acció 11 - Model de governança participativa amb productors, restauradors i la pròpia ciutadania |
Projecte finançat pel Pla de recuperació, transformació i resiliència – Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.