Plan de sostenibilitat turística. Menja't Girona

Menja't Girona
Pla de sostenibilitat turística en destinació

Ruta de navegació

Tallers de gastronomia | Menja't Girona

Jornades gastronòmiques productes Km0

Amb productors i restauradors de la ciutat

Tardor » La carbassa

Des de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, en el marc del projecte PSTD "Menja't Girona" s’ha engegat l'actuació 15 Implementació del producte turístic en el marc del projecte, de l'Eix 4 Competitivitat. Aquesta té com a objectiu la creació d’un nou producte turístic, sostenible, responsable i desestacionalitzador a partir dels següents recursos tangibles i intangibles de la ciutat: patrimoni hortícola, productes gastronòmics Km0, comerços, restauradors locals i entorn natural. 

El plat de temporada

Dins del marc d'activitats emocionants de "Menja't Girona," et convidem a explorar i redescobrir les delícies culinàries de la ciutat. Una experiència gastronòmica única t'espera a Girona amb el "Plat de Temporada Menja't Girona." Restaurants participants d'aquest projecte oferiran creacions excepcionals en les quals un producte d'horta de temporada serà el protagonista. És una oportunitat única per gaudir de la riquesa culinària de la ciutat i experimentar els sabors frescos i autèntics de la regió. T'animem a explorar les propostes d'aquests restaurants i deixar-te sorprendre per les creacions úniques que han preparat que tindran com a productes estrella de les quatre temporades la carbassa a la tardor, la col a l'hivern, les faves i pèsols a la primavera i el tomàquet a l'estiu.

Díptic informatiu "El plat de temporada Menja't Girona"

Restaurants participants

  • Amaranta
  • Baubar
  • Celler de Can Roca
  • Cua de Gall
  • Dit i Fet
  • Eat, sleep & cycle
  • Fènix
  • Formaticum
  • Girum
  • Graner
  • La Brasa Grillada
  • La Llotja de Sils
  • La Tabarra
  • L'Altell
  • L'Argadà
  • Massana
  • Mimolet
  • Nexe
  • Nomal
  • Palau
  • Fugit
  • Restaurant de l’Escola d'Hostaleria de Girona
  • Restaurant OCCI
  • Restaurant Sant Martí
  • Saratoga
  • SiNoFos
  • Terram

Tallers

Per tal de donar a conèixer els productes de les Hortes de Santa Eugènia, se celebraran uns tallers gastronòmics de diversa temàtica amb una petita degustació dels productes elaborats.

Els tallers són gratuïts. Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Formulari d'inscripcions

Complet 30/10/2023 - Del camp a la conserva

Dilluns, 30 d'octubre de 2023
D'11 a 12 h
Palau Firal de Girona- Estand de Girona excel·lent

Aquest taller us ensenyarà a preservar els sabors de l'horta durant tot l'any. Crearem conserves, melmelades i confits dels productes d'horta més frescos i deliciosos assegurant que no es perdi cap sabor.

Participants: Bionbo + Docent de l'Escola d'Hostaleria de Girona

Complet 05/12/2023 - Galetes d'horta

Dimarts, 5 de desembre de 2023
De 18 a 19 h
Escola d'Hostaleria de Girona

Us convidem a endinsar-vos en el món de la pastisseria amb un toc verd. En aquest taller de galetes, utilitzarem productes de l'horta per crear postres delicioses i sorprenents. Gaudeix de la dolçor natural de la terra.

Participants: La Galeta Artesana + Docent de l'Escola d'Hostaleria de Girona

Complet 18/12/2023 - Gelats de la Terra

Dilluns, 18 de desembre de 2023
De 18 a 19 h
Escola d'Hostaleria de Girona

Amb una mica d'imaginació i creativitat, transformarem els productes de l'horta en sorprenents gelats artesanals. Un taller refrescant per a tots els amants de la gelateria. Aprendrem a distingir els gelats artesans del gelats "artesans", jugarem amb la versatilitat de l'ús dels gelats per transformar plats tradicionals amb un toc sorprenent gelat i sobretot recordarem l'atemporalitat del consum del gelat. Hi ha gelats per totes les èpoques de l'any i per tot els gustos.

Participants: Gelateria Roli (Josep Niubó) + Docent de l'Escola d'Hostaleria de Girona

Visites guiades | Menja't Girona

Visites guiades

L’alumnat de l'Escola d'Hostaleria de Girona ofereix fins la primavera del 2024 visites guiades a les Hortes de Santa Eugènia. Amb recursos interpretatius elaborats en el marc del projecte Menja’t Girona, aquesta experiència convida a participar i aprofundir en la tradició agrícola de la ciutat. Una oportunitat per viure la màgia de les hortes. Inscripcions via l’agenda de Girona.

Visita guiada a les Hortes de Santa Eugènia

 

Logo EU Next Generation + Gobierno españa + Ministerio Industria, comercio y turismo + PRTR + NetxGeneration Catalunya + Generalitat

Finançat per:
  • EU Next Generation
  • Gobierno de España PRTR
  • Ministerio de Industria, Comercio y Turismo
  • Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia Gobierno de España PRTR
  • NextGenerationCatalunya
  • Generalitat de Catalunya
 

Text peu pàgina logos | Menja't Girona

Projecte finançat pel Pla de recuperació, transformació i resiliència – Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.