Plan de sostenibilitat turística. Menja't Girona

Menja't Girona
Pla de sostenibilitat turística en destinació

Ruta de navegació

Plat de temporada. Tallers gastronòmics Km0 | Menja't Girona

Jornades gastronòmiques productes Km0

Amb productors i restauradors de la ciutat

Tardor » La carbassa

Des de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, en el marc del projecte PSTD "Menja't Girona" s’ha engegat l'actuació 15 Implementació del producte turístic en el marc del projecte, de l'Eix 4 Competitivitat. Aquesta té com a objectiu la creació d’un nou producte turístic, sostenible, responsable i desestacionalitzador a partir dels següents recursos tangibles i intangibles de la ciutat: patrimoni hortícola, productes gastronòmics Km0, comerços, restauradors locals i entorn natural. 

El plat de temporada

Dins del marc d'activitats emocionants de "Menja't Girona," et convidem a explorar i redescobrir les delícies culinàries de la ciutat. Una experiència gastronòmica única t'espera a Girona amb el "Plat de Temporada Menja't Girona." Restaurants participants d'aquest projecte oferiran creacions excepcionals en les quals un producte d'horta de temporada serà el protagonista. És una oportunitat única per gaudir de la riquesa culinària de la ciutat i experimentar els sabors frescos i autèntics de la regió. T'animem a explorar les propostes d'aquests restaurants i deixar-te sorprendre per les creacions úniques que han preparat que tindran com a productes estrella de les quatre temporades la carbassa a la tardor, la col a l'hivern, les faves i pèsols a la primavera i el tomàquet a l'estiu.

Díptic informatiu "El plat de temporada Menja't Girona"

Restaurants participants

  • Amaranta
  • Baubar
  • Celler de Can Roca
  • Cua de Gall
  • Dit i Fet
  • Eat, sleep & cycle
  • El Ginjoler Catering
  • Fènix
  • Formaticum
  • Girum
  • Graner
  • La Brasa Grillada
  • La Llotja de Sils
  • La Tabarra
  • L'Altell
  • L'Argadà
  • Massana
  • Mimolet
  • Nexe
  • Normal
  • Palau Fugit
  • Restaurant de l’Escola d'Hostaleria de Girona
  • Restaurant OCCI
  • Restaurant Sant Martí
  • Saratoga
  • SiNoFos
  • Terram

Tallers gastronòmics Km0 | Menja't Girona

Tallers gastronòmics

Per tal de donar a conèixer els productes de les Hortes de Santa Eugènia, se celebraran uns tallers gastronòmics de diversa temàtica amb una petita degustació dels productes elaborats.

Els tallers són gratuïts. Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Formulari d'inscripcions

24/01/2024 - Secrets de la natura

Dimecres, 24 de gener 2024
De 18 a 19 h
Escola d'Hostaleria de Girona (carrer Josep Viader, 11)

Amb el xef Daniel Crespo (Mirador de Can Pi) i Jordi Parés (docent de l’Escola d’Hostaleria de Girona).

Descobreix les plantes de marge, espècies i herbes silvestres que creixen als nostres voltants. Aprendrem sobre els seus usos culinaris i medicinals, i com incorporar-les a la cuina quotidiana.

20/03/2024 - Del camp a la taula

Dimecres, 20 de març 2024
De 18 a 19 h
Escola d'Hostaleria de Girona (carrer Josep Viader, 11)

Amb Carme Picas (El Ginjoler), Ada Parellada (Semproniana) i Jordi Parés (docent de l’Escola d’Hostaleria de Girona).

En aquesta experiència, aprendreu a prevenir el malbaratament alimentari mitjançant tècniques per netejar i conservar adequadament els productes de l'horta. Aprofundirem en la importància de valorar i aprofitar al màxim els aliments frescos.

17/04/2024 - Del camp al cistell

Dimecres, 17 d’abril 2024
De 18 a 19 h
Escola d'Hostaleria de Girona (carrer Josep Viader, 11)

Amb el restaurant Divinum, l’horta Can Masó i Jordi Parés (docent de l’Escola d’Hostaleria de Girona).

Una experiència completa que comença amb un productor local que compartirà trucs, secrets i informació sobre com cultivar hortes petites, i respondrà preguntes dels assistents inclús com cultivar tomàquets a casa vostra. Aquesta oportunitat d'aprendre directament de l'expert en horticultura serà complementada pel toc didàctic d'un professor de l'Escola d'Hostaleria de Girona, que us guiarà a través de com utilitzar els productes frescos que heu après a conèixer per crear delicioses creacions culinàries. Un viatge complet del camp a la taula, que no només ensenyarà com cultivar aliments, sinó també com gaudir-los en tota la seva esplendor gastronòmica.

18/12/2023 - Gelats de la terra

Dilluns, 18 de desembre de 2023
De 18 a 19 h
Escola d'Hostaleria de Girona

Amb una mica d'imaginació i creativitat, transformarem els productes de l'horta en sorprenents gelats artesanals. Un taller refrescant per a tots els amants de la gelateria. Aprendrem a distingir els gelats artesans del gelats "artesans", jugarem amb la versatilitat de l'ús dels gelats per transformar plats tradicionals amb un toc sorprenent gelat i sobretot recordarem l'atemporalitat del consum del gelat. Hi ha gelats per totes les èpoques de l'any i per tot els gustos.

Participants: Gelateria Roli (Josep Niubó) + Docent de l'Escola d'Hostaleria de Girona

05/12/2023 - Galetes d'horta

Dimarts, 5 de desembre de 2023
De 18 a 19 h
Escola d'Hostaleria de Girona

Us convidem a endinsar-vos en el món de la pastisseria amb un toc verd. En aquest taller de galetes, utilitzarem productes de l'horta per crear postres delicioses i sorprenents. Gaudeix de la dolçor natural de la terra.

Participants: La Galeta Artesana + Docent de l'Escola d'Hostaleria de Girona

30/10/2023 - Del camp a la conserva

Dilluns, 30 d'octubre de 2023
D'11 a 12 h
Palau Firal de Girona- Estand de Girona excel·lent

Aquest taller us ensenyarà a preservar els sabors de l'horta durant tot l'any. Crearem conserves, melmelades i confits dels productes d'horta més frescos i deliciosos assegurant que no es perdi cap sabor.

Participants: Bionbo + Docent de l'Escola d'Hostaleria de Girona

Visites guiades | Menja't Girona

Visites guiades

L’alumnat de l'Escola d'Hostaleria de Girona ofereix fins la primavera del 2024 visites guiades a les Hortes de Santa Eugènia. Amb recursos interpretatius elaborats en el marc del projecte Menja’t Girona, aquesta experiència convida a participar i aprofundir en la tradició agrícola de la ciutat. Una oportunitat per viure la màgia de les hortes. Inscripcions via l’agenda de Girona.

Visita guiada a les Hortes de Santa Eugènia

 

Vídeos: Tallers de gastronomia Km0 | Menja't Girona

Visites dels tallers gastronòmics "Menja't Girona"

Text peu pàgina logos | Menja't Girona

Projecte finançat pel Pla de recuperació, transformació i resiliència – Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Logo EU Next Generation + Gobierno españa + Ministerio Industria y turismo + PRTR + NetxGeneration Catalunya + Generalitat

Finançat per:
  • EU Next Generation
  • Ministerio de Industria y Turismo
  • Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia Gobierno de España PRTR
  • NextGenerationCatalunya
  • Generalitat de Catalunya