Header: PECT ICC

PECT ICC
PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i entorn territorial

PECT ICC

PECT ICC

Adreça:
El Modern
Carrer Nou del Teatre, 16
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 010 251

Adreça electrònica:
ofa@ajgirona.cat 

Horari:
De dilluns a divendres
de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'edifici del Cinema Modern serà la seu del nou centre d'arts i creació de Girona

Properament s'aprovarà per Junta de Govern Local el projecte de reforma de l'equipament que està cridat a ser un espai pioner i dinamitzador de la indústria cultural i creativa de la ciutat i el territori.

L’Ajuntament de Girona aprovarà en les properes setmanes per Junta de Govern Local el projecte arquitectònic de rehabilitació del Cinema Modern, l’espai que serà la seu del nou centre d’arts i creació de Girona. Aquest equipament està cridat a ser un referent en la dinamització de la indústria cultural i creativa de la ciutat i del territori.

“Més enllà de l’embolcall, que és el Cinema Modern, aquest és un projecte molt ambiciós de la nostra ciutat i del nostre govern. Això és l’inici d’un projecte de promoció i de dinamisme econòmic per la nostra ciutat que permetrà diversificar l’economia del nostre territori. L’objectiu és que Girona es converteixi en centre i capital a Catalunya d’una nova forma entendre la cultura com una indústria”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

En aquesta línia, la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes, ha assenyalat que aquest projecte “serà clau en el creixement econòmic de la ciutat i de la demarcació d’una manera intel·ligent, sostenible i integradora” i que Girona serà “la icona de la màxima producció de les indústries culturals dels àmbits de les arts escèniques, la música, el cinema, el teatre i l’audiovisual”.

L’edifici de l’antic Cinema Modern serà la seu física i l’espai central del projecte d’indústries culturals i creatives de la ciutat i del territori. Per aquest motiu, la rehabilitació de l’espai és un element indispensable dins del projecte.

El projecte de rehabilitació preveu intervenir sobre 2.401,80 metres quadrats, que és la superfície construïda del conjunt actual del Modern. L’edifici està dividit en quatre plantes més la planta baixa, que serà el punt d’entrada a l’edifici des del carrer Nou del Teatre i que permetrà l’accés a les escales i a l’ascensor.

Les obres s’han projectat en dues fases, amb una primera fase dividida en dues parts. La primera fase té un pressupost estimat de 2.282.023 euros i la segona un pressupost de 1.734.685 euros. Es preveu que, un cop transcorreguts tots els terminis, les obres de la primera fase puguin iniciar-se al voltant del segon trimestre del 2019.

La primera part de la primera fase es dedicarà a la rehabilitació de la tercera planta de l’edifici, “el cor i el cervell del canvi que ha de suposar per la nostra ciutat aquest projecte”, tal com ha explicat l’alcaldessa Marta Madrenas. En aquesta tercera planta s’hi ubicaran les oficines de gestió del centre d’arts i creació de Girona, a més d’una sala plató (d’uns 70 metres quadrats), un laboratori polivalent i sales de reunions. En aquesta fase s’actuarà també en els accessos a aquesta planta.

En el marc de la segona part de la primera fase, es completarà l’adequació dels accessos a l’edifici i s’actuarà principalment a la segona planta, la que ocupa actualment el Cinema Truffaut. Aquesta fase consistirà principalment en la reforma de la sala annexa a la sala d’exhibició actual per fer-hi una segona sala de projeccions.

Tal com ha remarcat el regidor de Cultura, Carles Ribas, “volem reforçar la potencialitat del Truffaut com a espai d’exhibició de films en versió original i de cinema d’autor i, per això, adequarem una segona sala per al cinema”. Aquest espai, de 89,25 metres quadrats, tindrà una capacitat per a 79 persones. El regidor ha explicat que mentre es facin les obres a l’actual Cinema Truffaut, l’Auditori de la Mercè passarà a ser l’espai de projeccions del cinema per tal de minimitzar les afectacions a l’activitat.

La segona fase del projecte inclourà la reforma de la sala principal de l’antic Cinema Modern, ubicada a la primera planta de l’edifici. Les actuacions permetran que la sala esdevingui un escenari complementari del Teatre Municipal que es preveu destinar a l’àmbit artístic de la dansa. La sala, que es planteja com a espai polivalent, tindrà una capacitat per a 199 persones i una superfície de 221 metres quadrats.

El projecte d’obres es finançarà en part gràcies a la subvenció dels projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT) del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020 i en part gràcies a fons propis. Els imports exactes del finançament es determinaran quan hi hagi la resolució definitiva de la subvenció, prevista per a les properes setmanes.

Projecte

Tornar

Logos Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

  • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | PECT ICC

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.