Header: PECT ICC

PECT ICC
PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i entorn territorial

PECT ICC

PECT ICC

Adreça:
Centre Cultural La Mercè
Pujada de la Mercè, 12, 2a planta
17004 GIRONA

Telèfon:
972 010 251

Adreça electrònica:
ofa@ajgirona.cat 

Horari:
De dilluns a divendres
de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Actuacions | PECT ICC

Actuacions

El Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) "Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial" s’articula al voltant de les següents actuacions emmarcades en dues operacions:

Operació 2. Oficina de Gestió i Foment de les Arts

Web OFA

Actuació 1. Reforma i adequació de l’antic Cinema Modern com a oficina de gestió, coordinació i foment de les arts

Reforma i adequació de la tercera planta de l’antic Cinema Modern com a oficina de gestió, coordinació i foment de les arts i com a laboratori de creació.

L’objectiu és proporcionar a l’àmbit de les indústries culturals i creatives una oficina de gestió i coordinació especialitzada que faciliti l’assessorament i el suport al sector, i que impulsi la creació, producció, exhibició i promoció de projectes culturals. I, alhora, facilitar un espai amb recursos i equipaments especialitzats: un plató i una sala de postproducció.

Provisionalment l’Oficina de Foment de les Arts es troba a la segona planta del Centre Cultural La Mercè i està previst que s’instal·li al Modern a mitjans del 2021.

Evolució de les obres

Fotos de l'evolució de les obres

Notícies relacionades

   Web d'El Modern

Actuació 2. Creació d’una eina TIC transversal de coordinació del Sector de les ICC

Instrument de coordinació del sector a través d’una plataforma digital que integri els professionals, empreses i agents de les indústries culturals i creatives, i eina de difusió de l’activitat que generen a través d’un conjunt de pàgines web.

EN PROCÉS

Actuació 3. Creació de la marca i comunicació: Girona Crea

GironaCrea és una marca que visibilitza i promociona els agents del sector creatiu de Girona i el seu entorn. És un entorn de treball en xarxa, de suport i interrelació entre les persones que formen la comunitat creativa. És un espai de trobada i una plataforma de divulgació dels processos creatius, dels professionals i equipaments que col·laboren i acompanyen en aquests processos.
Instagram: https://www.instagram.com/gironacrea/
Twitter: https://twitter.com/gironacrea
 

   Girona Crea

Actuació 4. Creació i captació de públics en els àmbits cultural, artístic i creatiu

Disseny i execució d’accions de comunicació, assessorament i acompanyament artístic per impulsar formes d’experimentació artística i de consum cultural amb l’objectiu de fomentar la participació dels públics en les arts i la cultura.

Projectes

Actuació 5. Foment i coordinació dels àmbits de les arts escèniques, la música i cinema audiovisual

Conjunt d’accions de suport a la creació, la producció, l’exhibició i la formació en arts escèniques, música, arts visuals i audiovisuals, que posen en comú el potencial local existent i la col·laboració professional entre els diferents àmbits artístics. 

Projectes

Web OFA

Actuacions 2 | PECT ICC

Operació 3. Centres de creació i exhibició de les arts

Actuació 1. Banc d’equipaments especialitzat i laboratoris de les indústries culturals i creatives

L’actuació preveu donar suport als creadors i artistes emergents visuals, audiovisuals i sonors, en els seus processos de recerca, creació i producció, obrint tres nous espais dotats amb recursos especialitzats. Els espais que formaran part d’aquest Banc d’equipament especialitzat i laboratoris de les indústries culturals i creatives són els següents:

 • Espai-laboratori polivalent a la Capella de Santa Llúcia destinat a residències creatives enfocades a la recerca i desenvolupament de nous formats digitals. Enllaç fotos
 • Tercera planta d’El Modern on s’hi ubiquen els espais destinats a la creació audiovisual:
  • Sala plató amb dos ciclorames que donarà servei a la creació de continguts de tipus audiovisual i fotogràfic equipat amb material tècnic d’il·luminació i so. Aquest plató compta amb dos espais de suport que són la sala annexa destinada a activitats vinculades als rodatges, assajos, sessions de fotografia, maquillatge i vestuari, entre d’altres, i el magatzem. Enllaç fotos
  • Laboratori de postproducció dotat amb equipament informàtic necessari per a poder realitzar tasques d’edició, postproducció o retoc d’imatges.
 • Espai de creació gràfica al Centre Cultural de La Mercè equipat amb material per a la creació gràfica i per a l’experimentació en 3D.

Actuació 2. Xarxa d’espais de creació i d’exhibició de les indústries culturals i creatives

L’actuació preveu la creació d’una xarxa entre tots els agents de les indústries culturals i creatives, i dels espais de cocreació i coworking, tant a nivell físic com virtual, amb el suport de l’eina TIC transversal. Amb aquest objectiu, està en procés la creació de la Mediateca, una plataforma web d’ordenació i de difusió de continguts culturals i creatius dels agents i creadors de les comarques gironines que generen en relació a la seva activitat professional. La Mediateca tindrà el seu propi espai web a l’eina TIC.

També, per tal de complementar l’activitat de creació i de foment, l’actuació preveu impulsar i dinamitzar una xarxa d’espais de creació i d’exhibició, per a la promoció i visibilitat de propostes artístiques de petit i microformat. 

A prop

Cicle de petit format que porta als barris de la ciutat de Girona propostes artístiques de creadores i creadors emergents de les comarques gironines.

Actuació 3. Prova pilot. Creadors d’Itineraris d’experimentació innovadora del patrimoni

Realització d’una prova pilot en què es desenvolupin continguts de difusió a partir de l’ús de tecnologies innovadores, amb l’objectiu de crear un itinerari que posi en valor el patrimoni cultural de la ciutat de Girona. També ha de promoure la interrelació entre gestors del patrimoni, agents turístics i professionals de les indústries culturals i creatives, per incentivar la creació de nous productes innovadors.

 • Aplicació "Descobrint Girona": Aquesta aplicació permet a la ciutadania i als visitants descobrir la ciutat caminant a través del seu patrimoni cultural. Ofereix sis itineraris culturals de temàtica diversa i per a tota la família.
 • Prova Pilot d’escaneig 3D a la via pública: Col·laboració amb la Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial (UMAT) de l’Ajuntament de Girona per realitzar una prova pilot d’escaneig 3D d’espais mitjançant l’ús d’eines d’innovació tecnològica. Aquestes eines mesuren els espais de forma tridimensional, proporcionen una àmplia gama d’informació dels amidaments dels espais i ofereixen la visualització de la imatge dels espais en format 3D.

  En el marc de la prova pilot, s’han escanejat dos espais públics, la Pujada de Sant Domènec i la Plaça dels Jurats ja que corresponen a les dues localitzacions cinematogràfiques més sol·licitades per a dur-hi a terme rodatges de produccions audiovisuals.

  L’escaneig d’aquests dos espais es mostrarà en una plataforma digital impulsada per l’UMAT la qual es posarà a disposició dels ciutadans i professionals de les ICC.

Logos Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

 • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
 • Generalitat de Catalunya
 • Diputació de Girona