Header: Oficina de Foment de les Arts

Oficina de Foment de les Arts
PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i entorn territorial

Xarxes: Girona Crea - Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Oficina de Foment de les Arts

Adreça:
El Modern
Carrer Nou del Teatre, 16
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 010 251

Adreça electrònica:
ofa@ajgirona.cat

Horari:
De dilluns a divendres
de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Servei d’assessorament i suport | Oficina de Foment de les Arts (OFA)

Atenció al professional

Servei d’atenció professional de l'Oficina de Foment de les Arts

L'Oficina de Foment de les Arts (OFA) ofereix un servei d’atenció i suport professional a creadors/es, gestors/es i empreses del sector de de les indústries culturals i creatives de Girona i el seu entorn.

Es poden atendre les necessitats generals o específiques de projectes emergents i professionals en qualsevol estadi de desenvolupament en què es trobin. L’equip de l’OFA pot aportar orientacions generals; coordinació amb altres serveis de l’Ajuntament de Girona, i informacions sobre institucions especialitzades en els àmbits de la creació, producció, exhibició i promoció exterior.

El servei general està obert a tots els sectors creatius i culturals si bé, d’acord amb la formulació estratègica i objectius del PECT ICC, s’atenen, de manera prioritària, projectes vinculats a l’audiovisual, el multimèdia, l’art digital, així com a la música i les arts escèniques.

Envia'ns els teus dubtes i els resoldrem tan aviat com puguem. En funció de la demanda, t'oferirem un assessorament personalitzat a càrrec de les persones de l'equip que siguin més escaients en cada cas. 

Expliqueu-nos els vostres projectes!

Servei d'Atenció professional - Funcionament | Oficina de Foment de les Arts

Funcionament

 1. Ompliu el formulari
 2. Feu-lo arribar per correu electrònic a ofa@ajgirona.cat indicant, a l’assumpte del missatge, el vostre àmbit artístic i/o cultural.
 3. Es valorarà la sol·licitud, i una persona de l’equip es posarà en contacte amb vosaltres per proposar-vos una trobada en línia o bé donar-vos la informació que us calgui a través de correu electrònic, segons la vostra demanda

Servei d'assessorament | Oficina de Foment de les Arts

Altres serveis

A la ciutat de Girona es poden trobar diversos serveis que ofereixen informació, assessorament i orientació a projectes culturals i creatius en tots els seus estadis de desenvolupament.
A continuació us presentem els principals:

Atenció especialitzada al sector cultural des de l'àrea de cultura de l'Ajuntament de Girona

 • Oficina de Foment de les Arts – Serveis tècnics de l’Àrea de Cultura
  Els serveis tècnics de l’Àrea de Cultura tenen la seu a l’Oficina de Foment de les Arts a la tercera planta d'El Modern. Centre Audiovisual i Digital. Atenen qüestions generals relacionades amb els principals projectes de l’àrea com la plataforma Girona Cultura; autoritzacions d’activitats culturals a la via pública, tràmits i acollida de festivals i d’entitats culturals; llengua catalana; tràmits i subvencions.
  ofa@ajgirona.cat
 • La Marfà
  Els músics gironins troben a La Marfà un punt d’informació atès per tècnics municipals i personal de la Casa de la Música del Gironès, amb assessorament artístic, tècnic i de gestió, qüestions legals, orientació acadèmica i professional, i recursos diversos.
  lamarfa@ajgirona.cat
 • El Bòlit
  El Bòlit reactiva el seu servei d'assessorament i d’acompanyament professional per a artistes, comissaris o gestors culturals especialitzats en arts visuals. En funció de la demanda feta, t’oferirem un assessorament personalitzat a càrrec de la  persona o persones de l’equip que siguin més escaients en cada cas. Aquest assessorament tant pot ser puntual com un procés, tant podrà donar-se mitjançant una trobada en línia com per conversa per correu electrònic.
  bolit@ajgirona.cat / tel. 972 427 627

Atenció al sector cultural des d’altres àrees de l’Ajuntament de Girona

 • L'Estació Espai Jove
  A través de la metodologia del design thinking ens dirigim a grups de joves o col·lectius i proposem un acompanyament creatiu i d’aprenentatge per mirar de crear solucions originals i tangibles. És un procés enfocat a la generació col·laborativa de solucions amb impacte i podem ser de molta ajuda en l'elaboració i ideació d’una proposta cultural o creativa des d'un àmbit més metodològic. estacio@ajgirona.cat
 • Girona Emprèn
  Girona Emprèn és el servei municipal de suport a l’emprenedoria, capacitació i consolidació empresarial de l’Ajuntament de Girona. Oferim serveis d’informació, orientació i assessorament per a la creació d’empreses, i acompanyament per a la seva consolidació i creixement. La nostra finalitat és facilitar la creació d’empreses competitives i la creació d’ocupació de qualitat.
 • Xarxa de Centres Cívics
  La Xarxa de Centres Cívics pretén contribuir a la cohesió social i a la promoció de col·lectius i individus, mitjançant la cultura, la participació i les relacions socials. Els centres cívics, en el marc del seu objectiu general d’oferir escenaris, processos i oportunitats de participació individual i col·lectiva, faciliten la generació de processos d’interacció social i d’identificació col·lectiva en l’àmbit de la proximitat.

Assessorament i acompanyament especialitzat en el sector cultural des d’altres entitats

 • Associació Cultural La Volta
  La Volta és un projecte cultural de proximitat en clau de creació contemporània que, situat al barri de Sant Narcís de Girona, disposa de quatre locals a la plaça de l’Assumpció i una zona enjardinada, recuperats i habilitats per acollir en residència propostes vinculades a l’art, l’artesania, el disseny i la cultura. La selecció de residents es realitza a través de convocatòries obertes i públiques adreçades a persones interessades a desenvolupar un projecte d’autoocupació en el marc de les anomenades Indústries Creatives. En aquest marc, el projecte dona suport a la professionalització de projectes culturals, artesans i artístics assessorant i acompanyant i posant a disposició espais de treball individual i col·lectiu, així com d’exhibició i distribució d’obra i producte.
 • Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines 
  Des de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines i els seus cercles acompanyem projectes en la seva posada en marxa i constitució com a cooperatives, en aquells aspectes centrals per a la seva activitat i facilitem eines i recursos per a la seva consolidació i creixement. També dissenyem itineraris per a persones autònomes, associacions i altres formes d’empreses per la seva consolidació dins de l’Economia Social i/o per valorar la seva transformació a cooperatives.
 • El viver de Salt
  El Viver d’Empreses “creativoculturals” de Salt neix amb la voluntat de donar suport a emprenedors i empreses de nova creació, oferint una sèrie de serveis i espais per tal de recolzar el naixement, creixement i consolidació de projectes empresarials de l’àmbit creatiu o cultural.

Assessorament i acompanyament especialitzat en la creació d’empresa des d’altres entitats

 • Xarxa Emprèn 
  La Xarxa Emprèn és una xarxa público-privada d'entitats que, en el marc del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, presten serveis d'acompanyament i suport a les persones que volen constituir una empresa a Catalunya durant els tres primers anys de vida del negoci.
 • Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Girona 
  El Servei de Creació d’Empreses de la Cambra t’ofereix de forma gratuïta resposta a qüestions relacionades amb la valoració de la idea de negoci, formes jurídiques, tràmits administratius i recursos econòmics. T’acompanyarem en tot el procés de desenvolupament de la teva idea, et donarem suport per elaborar el pla d’empresa, t’ajudarem en la recerca de recursos i t’assessorarem en els diferents àmbits de l’emprenedoria.
 • Autoocupació 
  A Autoocupació t’oferim un servei d’acompanyament personalitzat i totalment subvencionat durant el teu itinerari d’autoocupació per tal de convertir la teva idea de negoci en una empresa viable i amb èxit.
 • AGOE 
  “L’Associació Gironina d’Orientació empresarial és un espai de treball on es conjuga el voluntariat solidari amb la realització personal i professional un cop acabada la vida laboral. Oferim la nostra experiència i coneixements en la gestió empresarial a les persones o empreses que ho necessiten”

Aquest és un recull d’eines i recursos recopilat per l’Oficina de Foment de les Arts (PECT ICC) amb la col·laboració del servei Girona Emprèn. Si coneixeu alguna altra iniciativa que no hagi quedat registrada en aquest resum, o bé voleu modificar algun contingut que us afecti, us convidem que ens informeu enviant un correu electrònic a ofa@ajgirona.cat.

L’Oficina de Foment de les Arts (PECT ICC) no es fa responsable dels termes i condicions expressats en els serveis que apareixen en aquestes pàgines web.

Logos (sense el suport PECTICC) 2021 Generalitat + FEDER + Diputació de Girona

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial
 • Unió Europea. Fons Europeu de Denvolupament Regional
 • Generalitat de Catalunya
 • Diputació de Girona
 

Text subvenció peu pàgina | Oficina de Foment de les Arts (OFA) + El Modern

Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.