Header: Girona emprèn

Girona emprèn

Laboratori Social d’Innovació | Girona Emprèn

El Laboratori Social d’Innovació s’impulsa des del Girona Emprèn com un projecte per millorar la cohesió social i econòmica de la ciutat afavorint la innovació, fomentant l’aprenentatge i la creació col·laborativa. 

El propi nom recull les seves funcions: Laboratori per fer i aprendre; Social, de les persones i perquè es treballa de forma col·laborativa i Innovació, per buscar solucions i idees que aporten valor i resultats diferents a resulta de la seva cocreació. 

El laboratori es construeix en base a tres espais que són:

  • Espai coneixement. Es programen activitats tant formatives (càpsules/cursos) com divulgatives (jornades/conferències), d’altres més reflexives (debats/tertúlies) per compartir i generar nou coneixement en col·laboració amb la ciutadania, agents i entitats. Podeu trobar més informació a l’agenda i podeu suggerir temàtiques i activitats enviant un missatge a la bústia labgi@ajgirona.cat
  • Espai fabricació. El “Taller del Laboratori” concebut com un espai obert maker per a la creació col·laborativa amb tecnologia digital situat a l’edifici Girona Emprèn al barri de Sant Narcís.
    • Horari d’accés: Dimarts de 9 a 14 h.
    • Requisits d’accés i normativa 
  • Espai cocreació. Impulsant i/o donant suport a iniciatives/reptes de la comunitat, de les empreses i/o de l’administració per aconseguir solucions més innovadores, disruptives i/o de major valor afegit amb tècniques i metodologies d’innovació oberta i cocreació. 

    L’embrió del Laboratori Social d’Innovació i la primera iniciativa de cocreació col·laborativa ha estat l’ExperienciaLabGi. Experiència LabGi! és un projecte impulsat per Girona Emprèn per avaluar l’impacte de les tècniques i metodologies de la innovació oberta i cocreació en la competitivitat i consolidació de les empreses.

El Laboratori Social d’Innovació no té sentit ni raó de ser si no hi ha una ComunitatCo. Una comunitat de persones actives, participatives, col·laboratives. Persones amb inquietuds, amb ganes de treballar en equip, de crear, de participar, d’innovar, d’aportar valor a diferents iniciatives i projectes.

Una comunitat a la que s’adreça el Laboratori Social d’Innovació per desenvolupar noves maneres de col·laborar entre persones i organitzacions per construir intel·ligència col·lectiva que pugui donar respostes eficaces als problemes complexos de la nostra societat, ciutat o territori. 

Inscriviu-vos a la Comunitat CO i rebreu informació sobre recursos, iniciatives, projectes i crides per a participar en activitats relacionades amb el CO.

Publicador de continguts

Notícies

El Laboratori Social d’Innovació produeix 6 vídeo càpsules divulgatives de l’emprenedoria tecnològica

L’objectiu és despertar l’interès al voltant de la tecnologia com a sortida professional i com a oportunitat de negoci.

L’Ajuntament de Girona organitza tallers d’orientació digital per fomentar el sector tecnològic de la ciutat

Les sessions són gratuïtes, en línia i van dirigides a les persones sense experiència en l’àmbit professional digital. El consistori ha estat finalista en els premis E-Tech 2020 amb el sistema de paqueteria intel·ligent dels Smart Points i amb el programa “SMObilitza’t en línia” que consisteix en dotar a la ciutadania d’eines tecnològiques.

La comunitat maker gironina es bolca en l'elaboració de viseres i salvaorelles amb impressores 3D

El col·lectiu Coronavirus Makers ha creat una campanya per ajudar a la producció de material de protecció individual amb maquinaria de fabricació digital