Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona realitza vídeos tutorials per introduir la ciutadania en el món de la impressió 3D, l’Internet de les coses i la robòtica

El contingut ofereix la possibilitat d’aprendre com funcionen aquestes tecnologies a través de petits projectes que es poden realitzar des de casa o a l’escola

L’Ajuntament de Girona, a través del Laboratori Social d’Innovació, ha publicat una sèrie de vídeos tutorials sobre la impressió 3D, l’Internet de les coses i la robòtica per afavorir la innovació i fomentar l’aprenentatge d’aquestes tecnologies entre la ciutadania. Es tracta de projectes que es poden realitzar des de casa o des de l’escola.  

“Tenim el repte d’aconseguir que Girona sigui cada vegada més tecnològica, en tots els sentits, i que sigui un sector de creació d’oportunitats. Estem posant molts esforços en potenciar les eines de formació i coneixement per al conjunt de la població, obertes a tothom que hi estigui interessat. Aquesta sèrie de vídeos se centra en alguns dels aspectes més destacats de les noves tecnologies, i demostren les possibilitats del Laboratori Social d’Innovació que hem creat des de Promoció Econòmica”, afirma la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes.  

En cada vídeo es fa una introducció de la tecnologia i de les eines bàsiques per poder testejar-la, així com d’altres aspectes tècnics sobre el seu funcionament. Les persones interessades en acostar-se a aquestes tecnologies poden aprendre-les a partir de diferents projectes a través dels quals s’explica el programari i el maquinari necessari, així com els passos a seguir per a la impressió d’objectes en 3D, la sensorització i la monitorització d’elements físics per a l’obtenció de dades (IoT) o la programació de respostes automatitzades (robòtica).

Els vídeos, d’uns 15 minuts de durada, expliquen pas per pas com fer un disseny i la impressió d’un senzill joc de taula en 3D, crear un sistema d’alarma que notifiqui al mòbil quan arriba una carta a la bústia o programar una placa robòtica per a automatitzar i domotitzar l’habitació. L’objectiu és facilitar els conceptes d’aquestes tecnologies i els coneixements, els procediments i les actituds relacionades amb aquestes, així com inspirar a les persones joves a realitzar projectes amb una metodologia STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques). 

Aquests tutorials, elaborats pel Laboratori Social d’Innovació de l’Ajuntament de Girona, complementen la sèrie de 6 vídeos d’introducció a aquestes i altres tecnologies (realitat virtual, videojocs i big data) realitzats l’any 2020. La producció dels vídeos s’ha finançat amb un ajut econòmic de la convocatòria 2021 de subvencions per fomentar projectes i accions de promoció econòmica, adreçada als membres de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE), de la Diputació de Girona.

A més, el mes de novembre, i dins les activitats que està programant el Laboratori Social d’Innovació per aquesta tardor, es realitzarà una sessió pràctica de disseny i tecnologies en el taller de fabricació. 
Els vídeos es poden visualitzar al canal YouTube de l’Ajuntament de Girona, i a l’apartat Càpsules tecnològiques del Laboratori Social d’Innovació. 

Tornar
— 10 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 10 de 15 resultats.