Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2025

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’economia del bé comú centra la 7a Jornada d'Innovació i Emprenedoria de l'FP

L’acte, que ha tingut lloc aquesta setmana a La Mercè, té per objectiu promoure coneixements sobre l'àmbit de l'emprenedoria i la innovació entre l'alumnat de formació professional i fomentar el seu esperit emprenedor. En el marc de la jornada també es van entregar els Premis d'Emprenedoria de l'FP.

Dijous 03/04/2025 - 16.00 h

L’economia del bé comú (EBC) ha centrat enguany la Jornada d'Innovació i Emprenedoria de l'FP, organitzada pel Consell de la Formació Professional i Ocupacional de la ciutat de Girona. La 7a edició de l’acte, que va tenir lloc ahir al Centre Cultural La Mercè, té per objectiu promoure coneixements sobre l'àmbit de l'emprenedoria i la innovació entre l'alumnat de formació professional i fomentar el seu esperit emprenedor. En el marc de la jornada, ahir també es van entregar els Premis d'Emprenedoria de l'FP.

“Les jornades d'innovació i emprenedoria a l'FP de Girona són una gran oportunitat per a què els joves puguin desenvolupar competències clau per al seu futur professional. Potenciar aquests valors és essencial per afrontar els reptes del mercat laboral. Des de l'Ajuntament, apostem per un model educatiu que integri la formació tècnica amb la innovació i l'emprenedoria, per garantir que els nostres joves siguin agents actius en la societat i el mercat de treball”, ha assenyalat la regidora d’Educació i de Participació i Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergés.

“Les transformacions profundes que experimenta la societat i l’economia ens forcen a adaptar i perfeccionar els coneixements relacionats amb l’emprenedoria per ajudar els estudiants de formació professional a construir el seu projecte laboral”, ha remarcat la regidora de Treball, Raquel Robert Rubio.

El programa va començar amb la ponència “Economia del Bé Comú: Un model per a un futur més just i sostenible”, a càrrec del president del Grup de l’Economia del Bé Comú a Girona, Albert Hereu, qui va donar a conèixer els principis de l’EBC, un model econòmic alternatiu que posa al centre valors com la cooperació, la sostenibilitat i la justícia social, promovent empreses i iniciatives que generin un impacte positiu en la societat. Hereu també va fomentar una reflexió conjunta sobre com aplicar aquest model en iniciatives emprenedores.

Després d’una pausa, l’alumnat va poder escoltar i plantejar preguntes en dues taules rodones. En la primera, coordinada pel Servei d'emprenedoria del Servei Municipal d’Ocupació, hi van participar tres emprenedors i emprenedores de la ciutat que han cursat estudis de formació professional per explicar les seves experiències. En concret, en van formar part la directora executiva del saló de bellesa Akari, Karina Cuadros; el cofundador de Ioda Consulting, Albert Rivalta, i la impulsora de la iniciativa Abatissa i coordinadora de projectes de la Fundació Comunitària Vall de Camprodon, Anna Puixeu.

La segona taula rodona, dinamitzada pel Servei de Mobilitat Internacional de l'Estació Espai Jove, va girar al voltant de la mobilitat internacional i l’emprenedoria com una actitud davant la vida, la d’atrevir-se a assumir riscos i afrontar nous reptes com pot ser el d’anar a treballar o estudiar a un altre país. En aquesta activitat hi van participar l’alumna de l’Escola Tècnica Girona Jessica Singh i l’alumne de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona Marc Boadas, tots dos participants d’una experiència de mobilitat de l’Estació Espai Jove.

Finalment, es va celebrar el lliurament dels Premis d'Emprenedoria de l’FP a la ciutat de Girona, uns guardons que permeten reconèixer i promoure l’esperit emprenedor i innovador de l’alumnat de cicles formatius. En total, en aquesta edició es van rebre 21 projectes, dels quals se n’han premiat sis, tres de cicles formatius de grau mitjà i tres de cicles formatius de grau superior.

El jurat, format per representants de l’Ajuntament de Girona, de la Fundació per l’Autoocupació de Girona, de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG), ha destacat la qualitat de tots els projectes, que busquen tenir un impacte positiu tant en l’àmbit social com en el mediambiental i que promouen la igualtat de gènere. 

El primer premi de cicles formatius de grau mitjà ha estat per al projecte “Bellvet’s”, dels alumnes Ariadna Campos Criado i Xavier Magro Ruiz (CFGM d’Activitats comercials de l’Escola Tècnica Girona), una botiga de roba retro i accessoris inspirats ens les tendències de la moda dels anys 60 i següents, amb una clara aposta per la sostenibilitat dels materials utilitzats i per l’aplicació de principis de l’economia circular.

En segona posició, ha quedat “Aurora Vida”, presentat per les alumnes Maria Cortina i Gina Gimeno (CFGM Activitats Comercials de l’Escola Tècnica Girona) i, en tercera posició, “Pastisseria A2”, d’Abril Ortega i Aina Gil (CFGM Forneria, pastisseria i confiteria de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona).

En el cas dels cicles formatius de grau superior, el projecte Synergeetix”, de l'alumna Iris Perez Vidal (CFGS de Màrqueting i publicitat de l’Escola Tècnica Girona), ha estat guardonat amb el primer premi. Es tracta d’una agència de màrqueting esportiu femení, que pretén reduir les desigualtats de gènere i impulsar les carreres de les joves esportistes.

El segon guardó l'ha obtingut “To be born”, de les alumnes Blanca Loma-Osorio, Carla Massaneda i Lorena Rubio (CFGS Gestió de vendes i espais comercial de l’Institut Santa Eugènia) i, en tercera posició, ha quedat “Higiea Labs”, de David Aguirre (CFGS Laboratori Clínic de l’Institut Narcís Xifra).

Els centres educatius dels projectes guanyadors rebran un import econòmic per tal d'organitzar activitats de foment de l’emprenedoria a les aules. Per altra banda, s'obsequiarà a l'alumnat guanyador amb diferents premis, entre ells una subscripció anual gratuïta a la revista Empresarial Girona, que farà un reportatge de les propostes guanyadores. 
 
L’acte ha estat organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona, el Servei Municipal d’Ocupació mitjançant Girona Emprèn i el Servei Municipal d’Educació. La jornada ha estat conduïda per l’alumnat del cicle d'Assistència a la Direcció de l'Institut Montilivi. El grup de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Tècnica Girona ha dissenyat la imatge i el material audiovisual de l’acte i els i les estudiants del cicle d'Agències de Viatges i Gestió d'Esdeveniments de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona ha portat a terme la benvinguda i l'acompanyament de les persones assistents. Aquesta és una oportunitat única per als i per a les estudiants per posar en pràctica les competències que estan aprenent.

Per a més informació, podeu consultar la web sobre la Jornada d’Innovació i Emprenedoria de l’FP de Girona.

Tornar