Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya reivindiquen el 8 de març amb la mirada posada en els drets sexuals i reproductius

L’acte ha comptat amb la lectura de la declaració institucional del Dia Internacional de les Dones a càrrec de l’Associació Bressols. També s’ha dut a terme la taula rodona “Experiències i avenços assolits en els Drets Sexuals i Reproductius”

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la a Generalitat de Catalunya han celebrat aquest migdia l’acte institucional conjunt amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que enguany ha volgut sensibilitzar sobre la importància dels drets sexuals i reproductius, uns drets indispensables per garantir la igualtat de gènere, els drets de les persones LGBTI i la lluita contra la violència masclista.

La regidora d’Igualtat i Justícia Social de l’Ajuntament de Girona, Amy Sabali Balde, ha ressaltat que “ens queda molt recorregut per tal de revertir aquestes pràctiques com l'ablació genital femenina i els matrimonis forçats, i per garantir la integritat física i emocional d’aquestes nenes i dones”. “Per la lluita feminista i pels drets de totes les dones. Avui és un dia per alçar la veu, fer un pas en ferm per reivindicar i defensar la igualtat i la justícia social”, ha afegit.

“Des de la Diputació de Girona, treballem cada dia per acompanyar els ajuntaments en l’àmbit de les polítiques municipals d’igualtat de gènere i diversitat sexual donant assessorament i suport tècnic. I posem al servei de totes les escoles i instituts de la demarcació de Girona el programa ‘Sigues tu’ que és l’eina més potent que tenim ara mateix per a lluitar contra les desigualtats, ja que educa els nens i les nenes, nois i noies, en les habilitats per la vida i els empodera en llibertat sexual i identitat”, ha explicat la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig Ferrer.

La delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral Olivé, ha destacat que “el 8 de març reivindiquem la igualtat. Administracions, entitats, professionals i persones implicades expressem col·lectivament el compromís per erradicar qualsevol mena de desigualtat que patim les dones pel sol fet de ser dones. El 8M ens serveix per reflexionar i definir quins reptes tenim al davant, però també per celebrar les fites aconseguides. Perquè la conscienciació de les victòries ens dona energia per empoderar-nos i continuar lluitant”.

La lectura de la declaració institucional del 8 de març, que enguany posa el focus en la importància dels Drets Sexuals i Reproductius, ha anat a càrrec de l’Associació Bressols, una entitat sense ànim de lucre que dona suport i assessorament a famílies que viuen una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal.

L’acte també ha comptat amb la taula rodona “Experiències i avenços assolits en els Drets Sexuals i Reproductius”, en la qual hi ha participat Marta Hernández Sánchez, llevadora del Centre Jove de Salut de Girona; Rosa Núria Aleixandre Cerarols, presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Girona; Deborah Aguilera Gironès, llevadora de la unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i Clara Selva Olid, psicòloga i autora de la recerca “El tabú de la menopausa: una discriminació invisibilitzada”. 

Durant la conversa s’ha explicat la feina i les experiències dels diferents organismes i s’han tractat qüestions com el dret a l’equitat menstrual, l’accés als anticonceptius de llarga durada per col·lectius vulnerables, la prevenció i sensibilització sobre les infeccions de transmissió sexual i VIH, l’acompanyament als i les joves respecte als drets sexuals i reproductius o la visibilització de la menopausa i el climateri. Tots ells, temes que aborda l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius.

L’acte també ha comptat amb la peça de dansa Uzivo, a càrrec de la companyia gironina de dansa Impàs, i amb la col·laboració d’una intèrpret de l’Associació Gironina de Sords que ha interpretat l’acte en llengua de signes catalana. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.