Header: Neteja i residus

Neteja i residus

Roba | Neteja i residus | Sostenibilitat

Roba

A Girona, tenim els contenidors de Roba amiga, una cooperativa d’entitats que comparteixen l’objectiu d’enfortir l’acció social i afavorir la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat, mitjançant la gestió i el reciclatge del residu tèxtil a Catalunya.

Cooperativa Roba amiga

A Roba amiga, revenen la roba a la nostra xarxa de botigues de roba de segona mà, donant-li un segon ús  i reciclen aquella roba no apta per a la reutilització. Amb això contribueixen, entre d'altres beneficis, a reduir les emissions de CO2, la producció de fertilitzants, pesticides i tints, així com el malbaratament d’aigua de regadiu per als conreus de cotó.

Que fem amb la roba que recollim?

La roba recollida es transporta a un dels magatzems reguladors on es tria en funció del seu estat i del destí final de valorització:

  • Roba de molt bona qualitat i amb demanda en el mercat local, es deriva a les Botigues Roba Amiga per a la venda.
  • Roba de qualitat que el mercat local no pot absorbir, es comercialitza a països del tercer món, creant llocs de treball i enfortint les economies locals.
  • Roba en mal estat, es destina a la producció de draps per a la indústria
  • Roba en molt mal estat, es recicla per a la confecció de borres i filatures destinades a les industries tèxtils i altres.

Programa Roba Amiga a les comarques gironines

El Programa Roba Amiga a les comarques gironines es gestiona des de fa més de vint anys per l’entitat social ADAD l'Encant amb seu a Olot. Cofundadora de la Cooperativa Roba Amiga, és l’empresa d’Inserció laboral de referència en la gestió de la recollida de roba de 2a mà a les comarques gironines i compta amb dues botigues de roba de segona mà consolidades a Olot i a Girona. A partir del 2019 l’Ei ADAD L’Encant ha passat a ser gestionada per la Fundació Solidança-Roba Amiga, entitat referent en la inserció i la gestió de residus de les comarques barcelonines.

Dades de l'últim any

Roba Amiga ha recollit durant l'any 2020 un total de 140.171 kg de roba als contenidors taronges distribuïts a la ciutat de Girona.