Header: Neteja i residus

Neteja i residus

Ruta de navegació

Setmana Europea de la Prevenció de Residus (part 1) | Neteja i residus

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La  XII Setmana Europea de la Prevenció de Residus, promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya, se celebrarà del 21 al 29 de novembre. La temàtica d’enguany són els Residus Invisibles. Aquests fan referència a la gran quantitat de residus que es generen al llarg de la vida útil dels productes (des de la seva concepció, obtenció de materials, transport, ús i fi de la vida).

L’Ajuntament de Girona s’adhereix a aquesta setmana realitzant una sèrie d’activitats, amb la col·laboració d'El Flamenc, Resid’ús, Ferreteria Coll, Eco-lògic, La Petjada i Stein.

Les activitats del 2020 seran en línia

Aquest any, amb motiu de les mesures per combatre el brot epidèmic de la COVID-19 que restringeixen les activitats presencials, s’ha optat per participar en la setmana a través d'accions en línia. Així doncs, es publicaran tot un seguit de vídeos per engrescar a la ciutadania a reduir la generació de residus i fomentar hàbits més sostenibles (la compra de proximitat, a granel, etc.) amb la finalitat de prevenir la generació de residus.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus (part 2) | Neteja i Residus

Orígens de la setmana

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

A Catalunya, l’Agència de Residus de Catalunya, promou la setmana entre les entitats municipals i entitats socials.

Els objectius són:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Històric d'edicions

A continuació podeu consultar els programes d'activitats a la ciutat de Girona que s'han portat a terme aquests darrers anys.