Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Web provisional | Bòlit

Pàgina web provisional.

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
info@bolit.cat

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h

Xarxes: Bòlit

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h    

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Plaça de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 20 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Residència Girona Creativa 2022 | Bòlit

Bòlit Residència Girona Creativa 2022

Vida Simon i Jack Stanley - Carried Away (juliol - agost 2022)

Carried Away és un projecte col·laboratiu en procés que se centra en el dibuix en viu, la improvisació i el paper de l’observador en el context de l'art d’acció. Aquesta pràctica uneix diverses disciplines -dibuix, joc d'objectes, escriptura, so, fotografia i vídeo- posant en primer pla els sentits (tacte, so, gest, ritme). Les seves instal·lacions-performances persistents es mouen entre la narració i l'abstracció i es basen en gran mesura en les ressonàncies metafòriques de materials elementals com ara el carbó fet a mà, la pedra, les verdures i l'aigua.

Vida i Jack aborden aquesta residència com una oportunitat per endinsar-se en el ric patrimoni cultural i arqueològic de Girona, habitant emplaçaments de tota la ciutat (interiors i exteriors). Se senten especialment atrets pels contextos que actuen com a marcs o escenaris on explorar el moviment entre la teatralitat i allò quotidià.

Carried Away s'ha presentat a CVAG, (Columbia Britànica, 2017), Galerie B-312 (Montreal, 2018), festival Ad ognuno la sua p’arte (Villatalla, Itàlia, 2018); Villa des arts, (Dakar, Senegal, 2019), La Chambre Blanche (Québec, 2020) i la Cinémathèque québecoise (Montreal, 2022). Al setembre faran una residència a At Home Gallery, una antiga sinagoga d'Eslovàquia.

Vida Simon i Jack Stanley estan fent una residència d’intercanvi amb La Chambre Blanche (Quebec).

Crèdit de la foto: Guy L'Heureux, 2018

Residència Virginie Laidin (maig 2022)

En col·laboració amb el XVII Festival Inunda’t 

El projecte d'instal·lació “Nine” segueix una recerca iniciada amb la sèrie de nou dibuixos “Call me Nine” exposada prèviament al Festival R-Cas de Perpinyà. Aquest treball qüestiona el futur del cos físic i intenta distingir, a través de tres aspectes fonamentals (cos, ment i llenguatge), què és el que constitueix essencialment un ésser humà. A través d'aquesta instal·lació, s'interessa de forma més precisa pel lloc i la forma del llenguatge dins la definició de la humanitat. Aquest projecte es materialitzarà en forma de vuit siluetes en suspensió, de mida humana, de diferents formes i estatures, compostes per fulls de paper que prèviament hauran estat coberts amb inscripcions escrites extretes d'obres literàries de la meva elecció

Laidin és l’artista seleccionada com a Projecte Transfronterer, en col·laboració amb Agit'Hé i la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Durant la seva estada a Girona, participarà en el Taller Art Dones Barri Vell Mercadal, en col·laboració amb el Centre Cívic i SBAS Barri Vell-Mercadal.

Nine 
Instal·lació-Performance participativa 
Rambla de la Llibertat - Punt de trobada 
4 i 5 de juny, d'11.30 a 20 h 
Horari de la performance: de 17 a 20 h 
Gratuït 

Viure i estimar. És al voltant de l'aprenentatge d'aquests dos fonaments que s'organitzen totes les creacions artístiques de Virginie Laidin. Els seus dibuixos, instal·lacions, textos i performances convergeixen en una necessitat alhora vana i essencial: retrobar i copsar el cos, aclarir-ne el potencial i estimar-ne els límits. 

Residència Víctor Masferrer (abril 2022)

En col·laboració amb el festival internacional de Land Art Art i Gavarres

Victor Masferrer treballa en l'àmbit de l'escultura, la fotografia i el dibuix. La seva recerca està relacionada amb la llum i els processos perceptius, la fotografia experimental i les seves tecnologies, lligats a la geometria,  l’espai i allò matèric. Li interessa la naturalesa de la forma i les formes de la naturalesa.

Per aquesta residència, vinculada al festival Art & Gavarres, està desenvolupant un treball de fotografia del sòl i del subsòl, així com un estudi de senyalètica de grans infraestructures. El sòl és un teixit de relacions vives, que registra canvis en interacció amb el que passa a la superfície. El projecte utilitza la fotografia com a suport físic per a documentar aquests canvis, en interacció directa amb el sòl.

Com ens relacionem, avui, amb  el paisatge i  la natura? Com es pot connectar, avui, el territori amb la fotografia? Com es pot connectar el paisatge antropoformitzat, amb la fotografia?"

Víctor Masferrer (Barcelona, 1980, fins ara resident a Girona). Graduat en Escultura a l’Escola Massana de Barcelona i llicenciat en Filosofia per la Universitat de Girona, finalitzant estudis a la Univeritat de Roma “La Sapienza”. Combina el seu treball com escultor amb l’educació social. Treballa des de fa més de 10 anys amb joves, com a mediador social i dinamitzador de barris i actualment com a educador en un pis d’autonomia. Com artista desenvolupa des de fa anys una investigació relacionada amb la llum  i els processos perceptius, la fotografia experimental i les seves tecnologies, lligats a la geometria i  l’espai, així com una tasca docent relacionada amb l’estudi de la forma i de la natura. Ha participat en exposicions col·lectives i individuals i ha estat premiat amb diverses beques, mostrant el seu treball a La Capella (Barcelona), Espai d’Art Torre Muntadas (Barcelona) al Bòlit Centre d’Art Contemporani (Girona),  al museu d’Història i a la Casa de Cultura de Girona, entre d’altres. Ha rebut beques com la d’Idensitat  (Barcelona) o la beca per a joves artistes de la Fundació Fita (Girona). Ha realitzat residències a Itàlia  i Salt (Rad-Art/Les Bernardes). Del 2014-16 vaig ser artista resident a La Volta per progressivament entrar a l’organització i la coordinació del projecte.  Actualment exposo de forma itinerant per les comarques gironines un projecte becat per la Diputació de Girona fins al 2018. www.victormasferrer.wordpress.com