Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Web provisional | Bòlit

Pàgina web provisional.

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
info@bolit.cat

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h

Xarxes: Bòlit

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h    

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Plaça de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 20 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Col·laboracions | Bòlit

Col·laboracions

Encontres Internacionals Art del Caminar i Geografies Relacionals

Del 5 al 9 de juliol de 2022

Caminar com a art i font de creativitat, com a estratègia de creació de comunitats i com actitud de viure el paisatge. La trobada aplegarà artistes, investigadors i estudiosos de tot el món que s’interessen en el caminar des de múltiples punts de vista: urbanisme, política, poètica, creació, societat i espiritualitat.
Les jornades tenen lloc entre Girona, Vic i Olot, itinerants, com el mateix caminar, i estaran travessades per la identitat local de tots els llocs per on passin. En l’organització hi col·laboren la Universitat de Vic, la Universitat de Girona, el Bòlit, centre d’Art Contemporani i l’Observatori del Paisatge.
La col·laboració amb el Bòlit consisteix en la següent activitat:

Argamassa; emoció, lloc i substància
Jordi Mas Balado
Dimarts 5 de juliol, de 19 a 22 h
Punt de trobada: aiguabarreig del riu Ter amb l'Onyar, al final de la calçada. Darrere el pàrquing gratuït. La Copa 2.
Una experiència col·lectiva a la vora del riu Ter, on crearem conjuntament relats superposats i entrellaçats en despertar les subtileses dels llocs per on passem, estimulant la sensorialitat corporal i l'imaginari, tant l'individual com el del grup. 

Jordi Mas Balado  
Treballa les relacions entre cos, temps i paisatge amb l’objectiu de fer més plurals els significats de dansa i lloc. Col·labora amb activistes del paisatge i plataformes en defensa del territori amb la intenció de contribuir a crear un relat que interpreti un sentit nou del lloc. Ha desenvolupat projectes de llarga durada i li agrada participar amb els habitants i les ciudadanes allà on hi treballa.
 

Argamassa; emoció, lloc i substància

Dimarts 5 de juliol, a les 19 h
Amb Jordi Mas Balado

Una experiència col·lectiva a la vora del riu Ter, on crearem conjuntament relats superposats i entrellaçats en despertar les subtileses dels llocs per on passem, estimulant la sensorialitat corporal i l'imaginari, tant l'individual com el del grup. Jordi Mas Balado treballa les relacions entre cos, temps i paisatge amb l’objectiu de fer més plurals els significats de dansa i lloc. Col·labora amb activistes del paisatge i plataformes en defensa del territori.

Activitat organitzada en el marc dels Encontres Internacionals Art del Caminar i Geografies Relacionals. Trobades Internacionals Girona-Olot-Vic, 5-9 juliol 2022.

Agenda

Derivaccions

L’11 i el 12 de juny tindrà lloc a Girona el Punto della situazione n.7, titulat "Derivacciones". 
Punto della situazione és una sèrie de trobades sobre l’actualitat de la Internacional Situacionista (IS) organitzats per l’editor italià Roberto Massari des de 2014.
L’esdeveniment s’organitza en col·laboració amb el Museu d’Història de Girona, el Bòlit, Centre d’ART Contemporani. Girona i la Llibreria 22.

Dissabte 11 de juny, 10 h
Deriva amb Francesco Careri
Inscripcions: derivacciones@gmail.com
Els participants acompanyaran a Francesco Careri (autor de Walkscapes. El andar como pràctica estètica  per Gustavo Gili i co-fundador del grup Stalker) en una deriva, terme amb el qual els situacionistes definien l’exploració sistemàtica i organitzada de l’ambient urbà a través dels seus marges i els seus buits, aprofitant els esdeveniments i les trobades generats al llarg del camí.

Diumenge 12 de juny, 10 h
Obertura del Laberint
Refugi Antiaeri dels Jardins de la infància
Estrena d’un laberint inspirat en el projecte per la manifestació situacionista prevista a l’Stedelijk Museum d’Amsterdam el 1959.
 

Diumenge 12 de juny, 16.30 
Xerrada
Jardins dels Alemanys
Entrada lliure
Conversa a l’entorn dels efectes i les reaccions suscitades per l’activitat en el marc de la visió situacionista d’una societat nòmada, lliure del treball i totalment dedicada al joc.
Amb Francesco Careri, Eduardo Subirats, Roberto Massari, Alessandro Scuro, pierre d.la, Francesco Deri, Lourdes Martínez, José Manuel Rojo, Miquel García, Miguel Ángel Ortiz Albero, José Sagasti i Jordi Murillo.