Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Web provisional | Bòlit

Pàgina web provisional.

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
info@bolit.cat

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h

Xarxes: Bòlit

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h    

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Plaça de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 19 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Residència Girona Creativa 2017 | Bòlit

Bòlit Residència Girona Creativa 2017

Residència Nicolas Daubanes (Desembre 2017 - gener 2018)

#SignsOfTheTime

El hashtag, una empremta efímera a les parets virtuals.

En l'apartat digital del nostre món, les idees dins el vent i els temes en l'aire del temps es troben associats a "paraules clau" precedides d'un coixinet, només per posar-los endavant. Els moviments d'opinió, els escàndols i revelacions, allò inútil, allò pràctic, allò quotidià i banal es retroben recoberts d'aquesta alteració, permetent que els programes informàtics els puguin trobar, classificar-los i examinar-los amb més facilitat.

Aquest paisatge digital s'alimenta sense interrupcions per un flux de missatges i hashtags associats.

Els hashtags #Catalunya, #Madrid, #Puigdemont, #Rajoy ... actualment composen una inundació de missatges injuriosos i de revolta, animant amb passió les nostres pantalles.

Aquest paisatge és global i aquesta onada d'informació és contínua, quasi marejant, si hi penses.

Tota aquesta agitació només és visible a través dels nostres dispositius digitals, i la seva influència en la nostra realitat queda limitada a l'ús que d'ells en fem. Per tant, un cop desconnectada o lluny de les pantalles, aquesta excitació digital es fa invisible per nosaltres.

« Être dans le vent, c'est avoir le destin des feuilles mortes » ("Estar en el vent és tenir el destí de les fulles mortes") va dir Jean Guitton.

Els hashtags passen de moda. Les nostres inquietuds i els nostres temes de debat evolucionen ... I algunes paraules pronunciades acaben desapareixent.

Tot això és com l'arbre de Nadal, que viu a les nostres cases per un temps limitat. Comença de manera esclatant, després s'asseca, perdent les seves agulles i la seva bellesa, per acabar a les escombraries o al compost.

No hi ha millor moment per parlar sobre l'inexorable marxa del temps que el les festes de celebració del final de l'any.

Què ocorre quan etiquetes triades, es retroben amb una existència / manifestació, en la nostra realitat?

El dispositiu, presentat de forma simultània a Perpinyà i Girona, permet fer parpellejar les garlandes lluminoses de colors diferents en funció de l'aparició a Twitter de hashtags relacionats amb la independència de Catalunya (unionistes o independentistes).

Decorat amb aquestes garlandes, l'avet (presentat a Perpinyà) i la corona (presentada a Girona) es retroben manifestant la seva presència.

Nicolas Daubanes (Perpinyà, 1983) és el guanyador de la tercera convocatòria per artistes europeus en residència del projecte The Spur/ETACEC 1618.

Residència Varvara & Mar (novembre - desembre 2017)

Data Shop

Varvara & Mar és un duo d'artistes format per Varvara Guljajeva i Mar Canet el 2009. Sovint, el treball del duo està inspirat en l'era digital. La seva pràctica afronta els canvis socials i l'impacte de l'era tecnològica. A més, Varvara & Mar estan fascinats per la cinètica i la participació, que són part integral del seu treball.

El duo d'artistes ha exhibit les seves peces d'art en diversos espectacles i festivals internacionals. El 2014 Google i Barbican els van encarregar per crear una nova peça d'art per a l'exposició Digital Revolution. Han exposat a MAD a Nova York, FACT a Liverpool, Santa Mònica a Barcelona, ​​Barbican a Londres, Centre Cultural Onassis a Atenes, Museu Ars Electronica a Linz, Galeria de la Ciutat de Maribor a Eslovènia, etc.

Durant la seva residència al Bòlit de Girona investigaran sobre les nostres dades personals en aquesta època del capitalisme vigilant. Per ser més exactes, l'objectiu és ampliar el seu treball en el projecte artístic de Data Shop, que tracta de recollir, arxivar i comercialitzar les nostres dades personals. De fet, amb anterioritat ja han conservat en llaunes les seves dades  i, per tant, ara, durant la residència, exploraran altres fonts de dades personals i faran més llaunes amb dades. A més, els agradaria explorar i crear un discurs sobre el cos de dades contemporani i la seva "complexitat".

Varvara Guljajeva (Estònia, 1984) i Mar Canet (Barcelona, 1981) són els guanyadors de la segona convocatòria per artistes europeus en residència del projecte The Spur/ETACEC 1618.

https://var-mar.info/