Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Web provisional | Bòlit

Pàgina web provisional.

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
info@bolit.cat

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h

Xarxes: Bòlit

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h    

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Plaça de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 19 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Residència Girona Creativa 2018 | Bòlit

Bòlit Residència Girona Creativa 2018

Residència Sabina Vilagut (novembre 2018)

Libacions de cor i plor

(treball en procés)

Artista resident: Sabina Vilagut

"No hi pot haver una transformació de la foscor a la llum i de l'apatia al moviment sense emoció." (Jung)

Libacions de cor i plor és un procés experimental que es basa en l'acceptació i la transmutació de la tristesa en un estat creatiu positiu i generós.

A partir de diverses aproximacions, i en un estat de disciplina i consciència plena, hi estableixo una relació activa on em permeto la vivència pura de l'emoció per desenvolupar-hi una dinàmica diferent, poètica i transformadora, connectant així amb la seva universalitat.


Sabina Vilagut (Barcelona, 1993), és graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona al 2017, havent fet un Erasmus la Faculdade de Belas Artes de Lisboa el 2015-16. Al 2017 realitza unes practiques a les Oficinas da Cerâmica e da Terra (Oficinas do Convento), a Montemor-o-Novo, Portugal i aquest any ha retornat a la seva terra per a ajudar a l'artista Denys Blacker i centrar-se en la seva pràctica.

Ha participat en varies exposicions col·lectives, i forma part dels grups de performance Ocells al Cap i Nus-Nu; a més de seguir-se formant i practicant l'art d'acció a nivell nacional i internacional.

S'expressa a través del dibuix, l'escultura, la performance i l'escriptura en un enfoc multidisciplinari que fon experiència vital amb pràctica, intentant copsar allò que ressona quan, per un instant, se'ns desvela el misteri.


Presentació dels resultats del projecte en residència
Dijous 14 de març - 19 h
La Carbonera
(Pujada de Sant Feliu 2, Girona)
Entrada lliure

Perfomance final i presentació dels resultats de l'estada en residència realitzada durant el mes de novembre de 2018.

Residència Isabel Banal (novembre 2018) - Intercanvi amb Rad'Art

Locus Amoenus

Artista resident: Isabel Banal

El diumenge 18 de novembre va tenir lloc l'obertura del projecte de residència "Locus amoenus" d'Isabel Banal Xifré a l'espai Rad'Art.

L'artista catalana ha aprofitat la seva estada d'un mes a Itàlia, gràcies al programa d'intercanvi d'artistes en residència entre el Bòlit i l'Associació Arteco per desenvolupar una investigació sobre la relació i els llaços que tenim amb el paisatge, com un estadi d'experiència en la formació personal. Experiència i relació que es converteixen en una càrrega que sempre portem a sobre.

La forma d'aquesta reflexió adquireix un caràcter simbòlic i relacional a l'hora  de triar un conjunt d'objectes, proporcionats pels habitants de San Romano, habitualment utilitzats pel transport de coses o per carregar i els reprodueix a petita escala per a continuació, relacionar-los amb elements naturals del territori. Per exemple: la cistella per la collita; la motxilla per fer senderisme; la galleda de cendra; la bossa de la compra; la maleta per viatjar ...

La instal·lació final no és només un compendi de la pluralitat de correspondències entre les formes de contenir i les formes de carregar sinó que és també un corol·lari de la relació entre la càrrega personal en relació amb el paisatge en una dimensió reduïda, tot i que universal. Com la del pessebre.


Isabel Banal Xifre (Castellfollit de la Roca, Catalunya, 1963). Artista visual i professora a l'Escola Massana de Barcelona. Beques per a l'Acadèmia Espanyola a Roma (2013-14).

Entre les seves exposicions personals destaquen: Amb la suor del teu front. (ARBAR, Vall de la Santa Creu, 2017), Llunyanies. (Espai Dieu.Cadaqués, 2017), Natura morta amb Passos (Fundació Miró, Barcelona, ​​2016) Via Làctia (Arts Santa Mònica, Barcelona 2014), La maleta [blava] de W. B. (Portbou, 2011), puja (Galleria Enrico Fornello. Prato, 2007), Feix petit paper camí Creix (Centre de Lectura. Reus, 2004), Allez (Centre d'Art Contemporain. Saint-Cyprien, 2004), remugant (Espais Girona, 2003), Sense revelar (Espai Zero1, Olot, 2002).

Va participar en diverses exposicions col·lectives: El relat d'una exposició. Can Palauet. Mataró, 2017) El Bianyal (Vall de Bianya, 2016), Llum obligatòria :. Oberta (Artopia Milà, 2014), La guerra que s'acosta no és la primera (MART, Rovereto 2014), els territoris de Lleida (al Centre d'Art panera, 2010), Querformat (Kunstverein Tiergarten-Galerie Nord. Berlín, 2009), Fràgil (Galeria Estrany-de la Mota. Barcelona, ​​2007).


Presentació dels resultats del projecte en residència
Divendres 15 de març
19 h
Bòlit_PouRodó
Entrada lliure

Presentació del projecte realitzat durant la residència a Mercato Sarraceno (Itàlia) gràcies a la beca del Bòlit en el marc de l'intercanvi d'artistes residents amb l'Associació Artéco (Rad'Art) i inauguració de l'exposició a l'aparador del Bòlit amb un recull fotogràfic de l'experiència creativa.