Bòlit educa | Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
Centre d'Art Contemporani. Girona
Formació
Activitats pedagògiques
Eines de comunicació i professionalització per a artistes
Una proposta de la PAAC i el Bòlit
Com s'escriu un statement? Quina funció tenen les convocatòries en la trajectòria artística? Com utilitzem les xarxes socials? Què són les bones pràctiques? Aquestes i altres preguntes tenen resposta en aquest taller.
Quan comencem la nostra trajectòria professional ens adonem que, a banda de tenir coneixement sobre els processos de creació, ens calen també eines i recursos per a la catalogació, comunicació o promoció del nostre treball. En general aquestes matèries no s'ensenyen en els espais convencionals de formació artística.
L'obra de l'artista, abans i després d'exhibir-se o comunicar-se públicament, passa per diverses fases: formalització, catalogació, promoció, comercialització, preservació, etcètera. Per això, cal comprendre en un sentit ampli quines responsabilitats tenim les persones creadores, quines són les infraestructures i tasques dels espais expositius, o comprendre les particularitats de les convocatòries a les quals ens presentem per a la producció de projectes, premis i beques o residències per a artistes. Si ens sabem moure en cadascuna d'aquestes situacions ens resultarà més fàcil la professionalització en l'àmbit de l'art.
Durant aquestes sessions exposarem exemples, analitzarem casos i plantejarem exercicis pràctics per ampliar o actualitzar els nostres recursos i aptituds personals. L'objectiu: aconseguir un perfil artístic professional i així arribar a uns propòsits lògics com a artistes professionals segons la trajectòria de cadascú.
Dates: Del 28 al 30 de novembre de 17 a 20. 30 h, a l'edifici El Modern.
A càrrec de: Joan Morey imparteix aquest taller.
Preu: 50 € per a persones no sòcies, gratuït per a sòcies.
Descompte del 20 % per a membres de Girona Cultura, estudiants de l’EMA i estudiants en general
Inscripcions: Tenim places limitades. Escriu-nos a: paac@paac.cat
Ho organitza la PAAC amb la col·laboració d'ICUB, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya