Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Web provisional | Bòlit

Pàgina web provisional.

Xarxes: Bòlit

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
info@bolit.cat

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h    

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Plaça de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 19 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Edicions | Bòlit

Bòlit Edicions

Bòlit Edicions és una línia de treball que complementa l'oferta d'activitats del centre amb una sèrie de productes que volen acostar la feina dels artistes al públic.

Catàlegs digitals, llibres d'artista i jocs, entre d'altres, son un nou aparador a la creativitat del territori.

Incerta via

CATÀLEG


VVAA
2022
dició bilingüe català-castellà
111 p.
Disseny: Roser Arimany i Estudi El vol / Arola Editors

Aquest llibre catàleg aplega els continguts desenvolupats entorn a la instal·lació ‘Incerta Via’ cocreada per Pep Aymerich, Jordi Esteban, Jordi Martoranno, Maria Mercader, Oriol Teixidor i Torrent Pagès.

La instal·lació es va exhibir a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona del 18 de març al 22 de maig de 2021.

Amb textos de Joserra Blanco, Jordi Esteban, Xavier Perarnau, Maria Mercader, Raimon Arola, Xavier Melloni, Lluïsa Vert, Roger Ferrer, Mapi Rivera, Eudald Camps i Eva Vázquez.

El Bòlit va col·laborar en el finançament d’aquesta publicació.

Cap a les deus. Una gramàtica fluvial

LLIBRE


VVAA
Ingrid Guardiola
2021
Edició bilingüe català-castellà
PVP 20€ / 124 p.
Disseny: Maria Àngels Maresma

Llibre que acompanya l’exposició “Cap a les deus. Una gramàtica fluvial” que es va poder veure al Bòlit del 8 d’octubre de 2021 al 9 de gener del 2022.
Amb textos de Rita Andreu, Enric Cassú, Anna Dot, Ingrid Guardiola, Mercè Ibarz, Jordi Mitjà i Eva Vázquez.

Desobediencias y resistencias

LLIBRE


Adonay Bermúdez  
2020/2021
124 p.
Edició bilingüe castellà-anglès
Disseny: La Caja de Brillo / PSJM

Publicació que acompanya el projecte expositiu “Desobediencias y resistencias”, comissariat per Adonay Bermúdez. Amb textos de Yolanda Peralta, Estrella de Diego, Bárbara Perea, Martí Manen, David Armengol, Gemma Medina, Blanca de la Torre, Cuauhtémoc Medina i Adonay Bermúdez.

El projecte es va exhibir al Bòlit de l’11 de juny al 29 d’agost de 2021.

FOOD. La utopia de la proximitat

CATÀLEG


Harold Berg, Eudald Camps i Carme Sais
2020
Edició trilingüe català-castellà-anglès
PVP 20 € / 140 p.
Disseny: aeiou.cat

Publicació amb motiu de l'exposició "FOOD. La utopia de la proximitat", que s'ha pogut visitar al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona del 20 de febrer al 30 de maig de 2021 i que ha comptat amb obres de Tina Girouard, Carol Goodden, Gordon Matta-Clark, Miralda, Fina Miralles, Antoni Muntadas, Pere Noguera, Àngels Ribé, Benet Rossell, Mar Serinyà, Francesc Torres, Marta Vergonyós i Jaume Xifra així com amb la col·laboració dels col·lectius Ocells al Cap i nyamnyam.

Aquesta publicació aplega textos de diferents especialistes com Antònia Maria Perelló, conservadora i cap de la col·lecció del MACBA, Alexandra Laudo, comissària, Jaume Fàbrega, crític i gastrònom així com dels tres comissaris.   

Més informació a foodutopia.cat

BHDD

CATÀLEG


Roc Parés
2020
Edició quatrilingüe català-castellà-francès-anglès
PVP 15 € / 64 p.
Disseny: Gerard Serrano / IKOU Studio

Aquest volum documenta i comenta un procés de recerca audiovisual interactiva en el qual l'artista catalanomexicà Roc Parés ha estat acompanyat pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona mentre gaudia d'una beca del Sistema Nacional de Creadores de Arte (Mèxic, 2018-2020).

L'acompanyament ha anat des de les fases d'experimentació i producció integrades dins el programa de residències internacionals del Bòlit i de La Chambre Blanche (Quebec, 2019), fins a l'edició d'aquesta publicació, passant per l'exposició individual estrenada al Bòlit (Girona, 2020) i a la Casa de la Paraula (Santa Coloma de Farners, 2021).

Coeditat per Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona i Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners

Enric Ansesa

CATÀLEG


VVAA
2020
Edició trilingüe català-castellà-anglès
PVP 30 € / 253 p.
Disseny: aeiou.cat

Publicació amb motiu de l'exposició que s'emmarcava dins de l'homenatge que es va fer a l'artista Enric Ansesa pels més de 50 anys de trajectòria artística. Per aquest motiu, es van fer quatre exposicions a la ciutat de Girona dedicades a l'artista que permetien dibuixar una lectura polièdrica i completa de la seva obra, del seu compromís amb la societat i de la relació amb la seva ciutat (Bòlit, Museu d'Art de Girona, Museu d'Història de Girona i Casa de Cultura de Girona). L'edició compta amb tres idiomes (català, castellà i anglès) i compta amb textos de l'artista, del comissari del projecte Toni Álvarez de Arana, de Glòria Bosch, Narcís Selles, M. Lluïsa Faxedas i Joaquim Nadal.

Coeditat per: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Museu d'Art de Girona, Diputació de Girona, Fundació Casa de Cultura, Ajuntament de Girona, Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona i Museu d'Història de Girona.

La ficción es una realidad por suceder / Fiction is a reality yet to happen

LLIBRE


Ana Garcia-Pineda
2020
Edició bilingüe castellà-anglès
PVP 15 € / 80 p.

Aquest volum recull el projecte del mateix títol que l'artista va portar a terme a l'Espai 13 de la Fundació Joan Miró i que ara es completa amb el darrer capítol, titulat ‘Multiverso'. Són 10 capítols que recreen 10 mons possibles.

Publicació editada amb motiu de l'exposició "El món serà Tlön", comissariada per Jordi Antas (del 21 de febrer al 23 d'agost de 2020 al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona).  En col·laboració amb la Fundació Joan Miró.

Més informació aquí.

Home, Rage & Insults

LLIBRE


Clàudia Pagés
2020
Català. Reedició i traducció de l'original anglès (2017)
PVP 15 € / 80 p.

Aquesta publicació narra de manera col·loquial, i de vegades biogràfica, formes i usos del llenguatge i la paraula com a forma de fer mal o dels insults en la quotidianitat; les esquerdes en la comunicació i la temporalitat en l'ús del llenguatge i de l'objecte. Una manera de descriure processos de comunicació -lingüístics i no lingüístics-, d'investigar les estructures i els sistemes de circulació de la parla, i de revisar les esquerdes de la comunicació.

Reeditat amb motiu de l'exposició "El món serà Tlön", comissariada per Jordi Antas (del 21 de febrer al 23 d'agost de 2020 al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona).

Més informació aquí.

Les imatges eco

CATÀLEG


Isaki Lacuesta
PVP 20 € / 156 p.
2019
Català, castellà i anglès
Disseny: aeiou

Punts de venda a Girona:  Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, Llibreria Geli, Les Voltes i Llibreria 22.     
Punts de venda a Barcelona: La Central, Laie, Diputació de Barcelona i Abacus.
Altres punts de venda: Llibreria La Singlatana (La Bisbal d'Empordà).

Amb motiu de l'exposició "Les imatges eco" que s'ha pogut veure al Bòlit i a l'Arts Santa Mònica, després de presentar-se al Centre Pompidou de París.

La publicació repassa la producció artística del cineasta gironí recollint tota la seva trajectòria  en l'àmbit de les arts visuals i inclou textos de Pep Admetlla (artista), Nekane Aramburu (gestora cultural, museòloga i comissària independent), Carlo Chatrian (director del Festival de Cinema de Berlín), Eloy Fernández Porta (professor d'art contemporani de la Universitat Pompeu Fabra i assagista), Ingrid Guardiola (productora i investigadora cultural), Imma Merino (periodista cultural i crítica de cinema), Judit Revault d'Allones (comissària de la retrospectiva d'Isaki Lacuesta al Centre Pompidou de París), Enrique Vila-Matas (escriptor) i del mateix Isaki Lacuesta.

Coeditat per: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona de l'Ajuntament de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, el Centre Pompidou de París i el Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats.

Més informació aquí.

Res és meu

CATÀLEG


Enric Farrés Duran
PVP 20 € / 57 p.
2018
Català, castellà i anglès
Disseny: Enric Farrés Duran, Pau Ardid, aeiou

A la venda al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

"Res és meu" és l'exposició que Enric Farrés Duran va presentar al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, una adaptació que incorporava obres noves creades específicament per Girona, de l'exposició lleidatana "Una exposició de mirar" produïda pel Centre d'Art La Panera de Lleida i en col·laboració amb l'Arts Santa Mònica.

Farrés Duran pensa les exposicions com una totalitat i és així com cal intentar entendre-les. Les fonts de les quals partia són intenses i es ramifiquen, com també es ramifiquen les capes d'interpretació de les obres, les instal·lacions i de l'exposició.

Editat per: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona de l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració del Centre d'Art La Panera de Lleida. 

Més informació aquí

Trilogia Blanca

CATÀLEG


Enric Pladevall
PVP 10 € / 52 p.
2017
Català
Disseny: Enric Pladevall

Després de presentar la "Trilogia blanca" a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners, posteriorment es va poder veure al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona.

Al catàleg de l'exposició, Rosa Maria Malet, exdirectora de la Fundació Joan Miró ens diu que l'obra de Pladevall arriba com la música als racons més sensibles dels éssers humans perquè transmet valors universals. També compta amb textos, entre d'altres, de Daniel Giralt-Miracle, Jorge Wagensberg o Eudald Camps.

Coeditat per: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona de l'Ajuntament de Girona i La Casa de la Paraula (Santa Coloma de Farners).

Més informació aquí.

A sense of wonder

CATÀLEG


Carles Congost
PVP 20 € / 158 p.
2017  
Català, castellà i anglès
Disseny: Ana Domínguez

A la venda al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

"A sense of wonder" (un sentit de la meravella o la capacitat de meravellar-se) va ser una proposta expositiva que reunia els treballs més recents de l'artista Carles Congost, una coproducció del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona i el Centre d'Art La Panera de Lleida.

El catàleg recull tota la producció de Carles Congost entre els anys 2010 i 2016.

Coeditat per: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona de l'Ajuntament de Girona, el Centre d'Art La Panera de Lleida, el MAC Mataró i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.  

Més informació aquí.

Això que sona és nostre

VINIL


Josep Xortó i The Congosound
PVP 10 €
2017

The Congosound és la marca utilitzada per l'artista Carles Congost per a referir-se a la seva vessant de productor musical. Des de mitjans de la dècada dels noranta fins ara, The Congosound ha passat per diferents etapes i circumstàncies, acollint un nombrós grup de col·laboradors, d'entre els quals caldria destacar el músic i gestor cultural Vicent Fibla i la cantant Jessie Park.

The Congosound ha publicat els discos Jessie's Theme, 1998 (Cosmos Records), Jackson, 2002 (Cosmos Records), Say I' m Your Number One/Superpitcher vs The Congosound, 2008 (Kompakt), Pepsi Love (feat. Ryan Paris), 2014 (Maletas Violentas) i Això Que Sona És Nostre/ Josep Xortó + The Congosound, 2017 (Maletas Violentas).

Coedició del Bòlit i el Centre d'Art La Panera de Lleida.

Més informació aquí.

Epigènesi

CATÀLEG


Guillermo Basagoiti Brown
PVP 15 € / 44 p.
2017
Català
Disseny: Guillermo Basagoiti

(...) Entenc "Epigènesi" com una sèrie d'autorretrats psíquics. He utilitzat materials que em són molt familiars, com la fusta, certes formes geomètriques, el color blau cobalt... i l'esforç titànic que m'impulsa a crear aquestes obres, tot això em remet amb força al meu origen. Reconec en cada peça significants que condicionen la meva realitat particular. Les obres surten disparades a l'exterior des del meu impuls creatiu, elles composen el llenguatge amb el qual m'expresso (...)

Guillermo Basagoiti va presentar les seves escultures poètiques i alhora contundents al Bòlit_StNicolau, dins de la programació de Girona, Temps de Flors, el projecte "Epigènesi", que es recull en aquesta publicació amb textos d'Olga Solà.

Coeditat per: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona de l'Ajuntament de Girona i Espai Tònic de Vulpellac.    

Més informació aquí.

Pells en suspensió

LLIBRE D'ARTISTA


Jordi Mitjà 
PVP 20 € / 188 p.
2016
Català
Disseny: Jesús Novillo

A la venda al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona    

"Pells en suspensió" neix d'un projecte amb el mateix nom finançat per les beques Kreas de l'Ajuntament de Girona a partir d'una investigació realitzada per Jordi Mitjà a l'INSPAI entorn les imatges analògiques, els suports i la seva desaparició.

Aquest projecte germinal serà el detonant del llibre que finalment ha vist la llum ara en una edició absolutament ampliada amb treballs que expliquen la trajectòria que l'artista ha dut a terme aquests darrers anys i amb alguna llicència poètica o deriva cap a obres molt primerenques.

El volum compta amb textos d'Eudald Camps, el disseny gràfic de Jesús Novillo i algunes imatges del procés de treball i la portada a cura del fotògraf Illa Bonany.

Ha estat finançat a quatre bandes entre el Bòlit, Centre d'Art de l'Ajuntament de Girona, el Consorci Xarxa Transversal, l'Editorial Llibres del Segle i l'INSPAI, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

Strip-tease des cellules jusqu'à l'os

CATÀLEG


ORLAN
PVP 20€ / 271 p.
2015
Català, francès i anglès
Disseny: Élodie Huet

A la venda a l'oficina de Turisme de la Rambla i al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona.    

L'any 2015 l'emblemàtica artista francesa ORLAN va presentar a Girona l'exposició "Temps variable i petons de medusa", una mostra que aglutinava les obres digitals de l'artista, després de poder veure's a Albi i que posteriorment va viatjar al Centre des Arts d'Enghien-les-Bains, al FRAC Basse Normandie de Caen i al Sungkok Museum de Seül, així com a San Francisco i Mèxic.

El catàleg reuneix textos de Donatien Grau, Philippe Piguet, Imma Prieto, Domenico Quaranta i Jackie-Ruth Meyer i va ser publicat pel Centre des Arts d'Enghien-les-Bains, el FRAC Basse Normandie i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona.

Editat per: Centre d'Arts d'Enghien-les-Bains en col·laboració amb Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona de l'Ajuntament de Girona.

Més informació aquí.

ETAC

CATÀLEG DIGITAL
 

Catàleg digital del projecte de residències artístiques internacional ETAC (Espai Transfronterer d'Art Contemporani).

Recull els resultats de les dues edicions del projecte executades els anys 2014-2015 i 2015-2016.

És un format de catàleg ampliable en el temps, les pàgines del qual han estat dissenyades pels mateixos artistes i que conté, a més de les obres, textos crítics de diferents especialistes (Adonay Bermúdez, Cristina Massanés i Imma Merino entre d'altres), entrevistes en vídeo i fotografies del procés creatiu i està traduït al català, castellà, anglès i francès.

Solatge

CATÀLEG DIGITAL

Aquest catàleg recull els resultats de l'exposició "Solatge", formada per obres creades per artistes que van fer una estada creativa al llarg del primer any d'existència del programa de residències del Bòlit (2014/2015).

La mostra es va poder visitar a Girona i a Alaró (Mallorca) i els treballs presenten com a denominador comú la importància del procés de creació i l'impacte del context sobre la idea que acaba motivant la generació i el significat d'una obra.

Es tracta d'un catàleg viu, ampliable en el temps, que conté les obres originals d'alguns artistes en format audiovisual, entrevistes en vídeo dels mateixos i fotografies del procés creatiu i està traduït a quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

Més informació aquí.

Prototipus del joc del bòlit/bèlit

JOC


Autor: Pep Aymerich
Edició i producció del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
2015

Se n'han editat dues sèries:

  • Sèrie limitada numerada i firmada de 100 exemplars. 80 €
  • Sèrie no limitada ni numerada de 100 exemplars, reeditable. 25 €

A la venda a les botigues de La Volta, a l'oficina de Turisme de la Rambla i al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona.

Pep Aymerich ha partit d'un procés de contrast amb els usuaris habituals del joc a Sant Narcís per a realitzar de dos prototipus fets en fusta: una edició limitada i seriada de 100 exemplars signada per l'autor, i una altra de reproduïble. 

Més informació: instruccions-del-joc-del-bolit.pdf (131,88 KB)

Catedral

POSTAL


Marcel Dalmau
PVP 5 €
2013

A la venda al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona      

Postal lenticular (aquelles postals que en inclinar-les canvien d'imatge), que és una versió d'una obra realitzada el 2001: Catedral. La postal, realitzada en el context de l'exposició "Viatge Extra-Ordinari" es va posar a la venda com una postal turística més.

En aquesta peça Dalmau ens proposa una al·legoria que ens remet al canvi de percepció que genera la mirada mistificadora del turisme i als nous déus de l'economia imperant.

Més informació aquí.

GR POP

CD


Pulpopop
PVP 14 €
2013

A la venda al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona 

En el context de l'exposició "Viatge Extra-Ordinari es va encarregar a l'artista Kenneth Russo una aplicació gratuïta pensada per ser utilitzada a la ciutat de Girona: GRpop, amb continguts del grup musical Pulpopop. Un itinerari que transforma la relació entre el paisatge i el "turista cultural" a partir de la idea de continguts d'àudio geolocalitzats en temps real.    

A més de l'APP es va editar aquest disc amb totes les cançons que s'hi poden trobar.

A GRPOP Pulpopop ha concebut una cançó per cada racó emblemàtic de la ciutat de Girona. Un recorregut sonor per la seva història, la seva cultura, la seves tradicions i fins i tot la seva situació social actual. 

A part del disc, fotografiant els codis QR de l'interior es va a parar a l'app per a mòbil. En la qual es convida a l'usuari a fer una visita turística, pedagògica artística i cultural de la ciutat de Girona escoltant les cançons a d'indret que han estat pensades a través de la geolocalització. Un projecte innovador únic a Europa que de la mà de Kenneth Russo i PulpoPop converteix Girona en la 1era ciutat europea a tenir una audioguia musical.

Més informació aquí.