Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
bolit@ajgirona.cat

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h

Xarxes: Bòlit

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h    

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Rambla de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Programació tardor 2023-2024 | Bòlit

Programació d'activitats

Tardor 2023-2024

El Bòlit dona visibilitat a les arts visuals i als i les artistes, tant del territori local com català i internacional, i ho fa difonent les arts visuals a través d’un programa d’exposicions de qualitat, exigent i divers, que aborda temes d’interès general i específic del món contemporani, acompanyant-ho sempre d’un programa públic que divulgui, eduqui, doti d’eines, judici crític i exercicis de memòria col·lectiva. Es busca crear un espai expositiu que funcioni com un espai de recerca, de coneixement i d’experiència. Les exposicions s’apropen al format assaig i, en alguns casos, la recerca forma part de l’àmbit experimental, en el qual la ciència, la poesia i l’art trenquen els límits que els separen.

Alguns dels temes expositius d’interès d’aquesta nova programació són la relació entre el cervell, les imatges i el control, la idea de migració i trajectòria, la figura de l’idiota, la salut i l’imaginari de l’aire, la memòria democràtica a través de les fosses comunes i del turisme durant el franquisme i la Girona de finals dels vuitanta i principi dels noranta.

A la tardor de 2023, tindrem dos espais per a artistes de llarga trajectòria amb “The Bluebird Call” de Mal Pelo, una continuació de l’exposició que van fer el 2022 a Es Baluard (Mallorca) amb una recerca sobre les trajectòries artístiques, les afinitats electives, les migracions i la potència creativa del cos que envelleix. En col·laboració amb Temporada Alta i El Canal.

D’altra banda, Pep Admetlla a “L’ombra sota la parpella. Anatomia del cos excèntric”, sintetitzarà anys de recerca sobre l’anatomia humana, i la relació entre l’ull i el cervell, el coneixement que adquirim tant del nostre cos com del món que ens envolta, recreant un teatre anatòmic i obrint qüestions neuroculturals sobre la relació entre tecnologia i control a partir de l’interès que ha mostrat la ciència, però també la tecnologia en el cervell, ja sigui a través de l’oci interactiu, la realitat augmentada o la intel·ligència artificial.

Ja el 2024, es posaran sobre la taula temes com la sostenibilitat, els ecosistemes i l’ètica climàtica amb “Apories sobre l’aire”, una mostra col·lectiva doble sobre l’aire, la relació que hi tenim tant pel que fa a sostenibilitat com a imaginaris. També hi haurà un programa expositiu i d’activitats sobre memòria democràtica davant del moment històric actual d’auge del feixisme i de pèrdua dels últims testimonis de la Guerra Civil espanyola i dels camps de concentració nazis. A “Vint-i- dos forats per fer un rèquiem” es tractarà el tema de les fosses comunes des de les recerques de cabosanroque —que crearan una instal·lació que funcionarà com un oratori laic— i Miquel Garcia presentarà “Exhumació”. A “Vacances amb Franco”, també s’abordarà la relació entre el turisme i el franquisme, en coproducció amb el Museu de l’Empordà.

S’abordarà la institució i les convencions a debat amb una defensa sobre altres maneres d’estar en el món menys rígides, menys burocràtiques i menys productivistes, tal com fa “L’idiota” a càrrec de Martí Peran.

A la tardor, “Infralocus. Les Girones del 1985-95” plantejarà un revisionisme particular des de la sociologia, la història i l’art de la Girona de finals dels vuitanta i mitjans dels noranta amb la complicitat del Museu d’Història de Girona. Els dos equipaments treballaran junts en un exercici únic de memòria històrica.

La programació també inclourà l’exposició resultant del projecte educatiu Bòlit Mentor i la que té lloc cada estiu a la Canònica de Vilabertran amb els “Diàlegs d’art, música i patrimoni”, que comptarà amb els artistes Marcel Dalmau i Pep Aymerich.