Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona

Presentació

Qui som

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona és un equipament cultural públic que desenvolupa programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis des de la seva inauguració el 2008.

El Bòlit treballa amb les pràctiques artístiques i el pensament contemporani. La seva activitat s'articula a través de programes expositius, activitats divulgatives i pedagògiques, en diferents formats i per a diferents tipus de públic. Ofereix serveis als artistes, un espai de residències, assessorament, promoció i projecció nacional i internacional.

Disposa d'un servei de documentació i de comunicació que també edita publicacions. És una plataforma divulgativa i un laboratori de creació obert, actiu i participatiu, un equipament que aposta tant per la innovació i la creació local com internacional. Porta a terme projectes educatius, com el Bòlit Mentor, i té una oferta de recursos per a les escoles i visites guiades. També treballa la mediació entre art i societat.

El Centre forma part de la Xarxa de Centres d'Art de Catalunya i de ResArtis.

El centre disposa de tres espais: 

  • Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona (Plaça Pou Rodó 7-9, 17004 Girona)
  • Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar (Rambla de la Llibertat 1, 17004 Girona)
  • Bòlit_StNicolau (Plaça de Santa Llúcia 1, 17007 Girona)

El nom del centre fa referència al joc tradicional del bòlit (també conegut com a bèlit, o pic i pala), arrelat al barri de Sant Narcís de Girona on cada any se celebra el campionat del món. És un joc que presenta força similituds amb el beisbol, es juga entre dos equips i consisteix a fer saltar i llançar una peça de fusta -el bòlit- amb una pala.     

Equip

Direcció: Ingrid Guardiola
Equip tècnic: Farners Cabra i Diana Sans
Administració: Consol Vilà
Mediació: Núria Gascons