Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Ruta de navegació

A sense of wonder - Exposicions 2017 | Bòlit

A sense of wonder

Del 27 de gener al 30 d'abril de 2017

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar i Bòlit_StNicolau

A sense of wonder (un sentit de la meravella o la capacitat de meravellar-se) és una proposta expositiva que reuneix els treballs més recents de l'artista Carles Congost. Es tracta d'una coproducció entre el Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona i el Centre d'Art la Panera, Lleida, on es podrà veure del 18 de maig al 15 d'octubre de 2017.

L'exposició aplega quatre treballs en vídeo que es poden interpretar individualment però que mantenen moltes connexions temàtiques habituals en la seva pràctica artística (la música, el món de l'art, la cultura pop...) o en la manera de formalitzar-ho (l'acurada posada en escena i el sentit de l'humor).

En relació amb la seva trajectòria, es constata una sensible evolució en l'articulació dels elements que utilitza i fa més atenció al propi llenguatge cinematogràfic. Perviu, per damunt de tot, la capacitat d'utilitzar aspectes propers, quotidians i sovint associats a subgèneres, per fer-los servir de punt de partida i abordar   - sense grandiloqüència ni subratllats- aspectes més centrals i genèrics de la condició humana. L'autor ens proposa fer ús d'una sèrie de referents que ens pertanyen per transcendir-los i veure fins a quin punt ens representen o ens expliquen millor del que imaginàvem. Ens proposa, en definitiva, una capacitat de meravellar-nos. 

L'exposició es complementa amb un catàleg que s'ocupa de tota la producció de Carles Congost entre els anys 2010 i 2016, coeditat entre el Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona; el Centre d'Art la Panera, Lleida; el M|A|C Mataró Art Contemporani i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Durant el període expositiu, a l'espai de documentació del Bòlit (a la cripta del Bòlit_StNicolau) es pot veure una microexposició titulada "The Congosound", que és la marca utilitzada per l'artista Carles Congost per referir-se a la seva vessant de productor musical.

A sense of wonder - Exposicions 2017 | Bòlit

A sense of wonder

Dates:
Del 27/01/2017 al 30/04/2017

Lloc:
Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar i Bòlit_StNicolau

Artista:
Carles Congost

Comissari:
David Santaeulària

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Rambla de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h