Header: Bòlit

Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Web provisional | Bòlit

Pàgina web provisional.

Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona (fitxa + presentació)

Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Dades de contacte:
Plaça del Pou Rodó, 7-9
17004 GIRONA
+ 34 972 427 627
info@bolit.cat

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: 11 a 14 h

Xarxes: Bòlit

Fitxa - Bòlit_StNicolau

Bòlit_StNicolau

Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 GIRONA

Horari d'obertura:
Dimecres: 10 a 14 h
Dijous i divendres: 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabte: 11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenge i festius: 11 a 14 h    

Fitxa - Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Dades de contacte:
Plaça de la Llibertat, 1
17004 GIRONA

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 14 h i de 15 a 20 h
Diumenges i festius de 9 a 14 h

Ruta de navegació

Residències (part 1) | Bòlit

Residències

Bòlit Residència Girona Creativa, és un programa de residències creatives adreçat a l'intercanvi d'artistes a nivell nacional i internacional. Aquest projecte neix amb un doble objectiu, d'una banda, vol facilitar l'acollida i el treball d'artistes en el context i, de l'altra, promoure la mobilitat internacional dels creadors locals.

El centre disposa d'un espai de residència habilitat per a l'allotjament d'artistes, comissaris o qualsevol professional de l'àmbit de les arts visuals que els permet d'aprofundir en el seu treball, per afavorir el seu procés creatiu i/o d'investigació i alhora donar visibilitat als resultats obtinguts, ja sigui integrant-se dins de la programació del Bòlit o bé en presentacions a algun equipament municipal o de la ciutat.

Periòdicament s'obren convocatòries per ocupar-lo que ofereixen la possibilitat d'intercanvi de projectes amb altres centres nacionals, de l'Estat i internacionals que disposin de residències per a artistes.

Aquest programa permet situar el Bòlit, i en conseqüència Girona, dins la xarxa internacional de programes de residència, fomentant la presència d'artistes i projectes internacionals a la ciutat, i alhora facilitant, a través d'intercanvis i col·laboracions, la presentació de propostes artístiques gironines a nivell internacional.

L'espai de residència del Bòlit

L'espai de residència del Bòlit està situat al Barri Vell a pocs metres del Bòlit_PouRodó, una de les seus expositives del Centre d'Art.

A part de trobar-se en una zona molt cèntrica, compta amb un entramat molt interessant de petits negocis i tallers del sector de les indústries creatives que de mica en mica es van instal·lant en aquesta àrea de la ciutat.

És un punt molt interessant ja que hi conflueixen, en l'entorn més proper, tres dels quatre rius de la ciutat de Girona: el Galligants, l'Onyar i el Ter.

L'espai consta d'un dormitori doble, cuina menjador i lavabo equipats. També disposa de sistema de calefacció, connexió Wi-Fi i l'aixovar necessari (com ara roba de casa -llençols, tovalloles- i estris de cuina i de taula).

L'estudi es cedirà net i en bones condicions. Durant les estades la neteja va a càrrec de cada usuari resident, tot i que al final de cada residència una empresa externa farà una neteja general. Al final de l'estada el resident l'haurà de lliurar en les mateixes condicions.

A més de l'ús de l'espai de residència, també hi ha la possibilitat d'emprar complementàriament les instal·lacions i equips del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona i de l'Escola Municipal d'Art de Girona (oficines, espais per a presentacions, tallers i materials), segons la disponibilitat. L'equip tècnic del Centre farà acompanyament de l'estada i del procés creatiu de l'artista i oferirà el seu suport i assessorament, així com projecció i difusió de tot el procés.


Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona és membre de resartis.

Residències (part 2) | Bòlit

Residències Girona Creativa 

 

Menú de navegació

Residència Girona Creativa 2022 | Bòlit

Bòlit Residència Girona Creativa 2022

Residència Virginie Laidin (maig 2022)

En col·laboració amb el XVII Festival Inunda’t 

El projecte d'instal·lació “Nine” segueix una recerca iniciada amb la sèrie de nou dibuixos “Call me Nine” exposada prèviament al Festival R-Cas de Perpinyà. Aquest treball qüestiona el futur del cos físic i intenta distingir, a través de tres aspectes fonamentals (cos, ment i llenguatge), què és el que constitueix essencialment un ésser humà. A través d'aquesta instal·lació, s'interessa de forma més precisa pel lloc i la forma del llenguatge dins la definició de la humanitat. Aquest projecte es materialitzarà en forma de vuit siluetes en suspensió, de mida humana, de diferents formes i estatures, compostes per fulls de paper que prèviament hauran estat coberts amb inscripcions escrites extretes d'obres literàries de la meva elecció

Laidin és l’artista seleccionada com a Projecte Transfronterer, en col·laboració amb Agit'Hé i la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Durant la seva estada a Girona, participarà en el Taller Art Dones Barri Vell Mercadal, en col·laboració amb el Centre Cívic i SBAS Barri Vell-Mercadal.

Nine 
Instal·lació-Performance participativa 
Rambla de la Llibertat - Punt de trobada 
4 i 5 de juny, d'11.30 a 20 h 
Horari de la performance: de 17 a 20 h 
Gratuït 

Viure i estimar. És al voltant de l'aprenentatge d'aquests dos fonaments que s'organitzen totes les creacions artístiques de Virginie Laidin. Els seus dibuixos, instal·lacions, textos i performances convergeixen en una necessitat alhora vana i essencial: retrobar i copsar el cos, aclarir-ne el potencial i estimar-ne els límits. 

Residència Víctor Masferrer (abril 2022)

En col·laboració amb el festival internacional de Land Art Art i Gavarres

Victor Masferrer treballa en l'àmbit de l'escultura, la fotografia i el dibuix. La seva recerca està relacionada amb la llum i els processos perceptius, la fotografia experimental i les seves tecnologies, lligats a la geometria,  l’espai i allò matèric. Li interessa la naturalesa de la forma i les formes de la naturalesa.

Per aquesta residència, vinculada al festival Art & Gavarres, està desenvolupant un treball de fotografia del sòl i del subsòl, així com un estudi de senyalètica de grans infraestructures. El sòl és un teixit de relacions vives, que registra canvis en interacció amb el que passa a la superfície. El projecte utilitza la fotografia com a suport físic per a documentar aquests canvis, en interacció directa amb el sòl.

Com ens relacionem, avui, amb  el paisatge i  la natura? Com es pot connectar, avui, el territori amb la fotografia? Com es pot connectar el paisatge antropoformitzat, amb la fotografia?"

Víctor Masferrer (Barcelona, 1980, fins ara resident a Girona). Graduat en Escultura a l’Escola Massana de Barcelona i llicenciat en Filosofia per la Universitat de Girona, finalitzant estudis a la Univeritat de Roma “La Sapienza”. Combina el seu treball com escultor amb l’educació social. Treballa des de fa més de 10 anys amb joves, com a mediador social i dinamitzador de barris i actualment com a educador en un pis d’autonomia. Com artista desenvolupa des de fa anys una investigació relacionada amb la llum  i els processos perceptius, la fotografia experimental i les seves tecnologies, lligats a la geometria i  l’espai, així com una tasca docent relacionada amb l’estudi de la forma i de la natura. Ha participat en exposicions col·lectives i individuals i ha estat premiat amb diverses beques, mostrant el seu treball a La Capella (Barcelona), Espai d’Art Torre Muntadas (Barcelona) al Bòlit Centre d’Art Contemporani (Girona),  al museu d’Història i a la Casa de Cultura de Girona, entre d’altres. Ha rebut beques com la d’Idensitat  (Barcelona) o la beca per a joves artistes de la Fundació Fita (Girona). Ha realitzat residències a Itàlia  i Salt (Rad-Art/Les Bernardes). Del 2014-16 vaig ser artista resident a La Volta per progressivament entrar a l’organització i la coordinació del projecte.  Actualment exposo de forma itinerant per les comarques gironines un projecte becat per la Diputació de Girona fins al 2018. www.victormasferrer.wordpress.com