Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Proxy Portlet

Identitats - Taller teatral participatiu sobre identitat, immigració i prejudicis

Referència174 (codi 1287)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
 • Formació d'adults
Temàtica
 • Civisme i participació
 • Educació per la prevenció de les conductes violentes
 • Teatre

Identitats és un taller teatral i participatiu pensat per a treballar com gestionar l’acceptació de la diversitat en un grup. L’activitat s’inicia amb unes dinàmiques que plantegen el tema de les nostres característiques personals, que tenim en comú amb els altres i que ens fa diferents. Ens plantegem com el grup influencia en la nostra forma de ser. A partir d’una història metafòrica amb animals ens apropem al tema de la integració d’una persona diferent en un grup. Es presenta una situació en la qual un animal nou arriba a un bosc on ja existeixen altres grups d’animals. Quins prejudicis es creen entre els altres animals del bosc? Quins seran els rumors i les pors que correran pel bosc?... Per a la realització d'aquesta activitat es disposa d'un dossier per al professorat.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors com el respecte, la integració i la igualtat.

Objectius

 • Treballar el tema dels prejudicis del grup envers una persona que ve de fora i que és diferent per veure com ens afecten i ens limiten a l'hora de relacionar-nos.
 • Experimentar sobre com integrar la diversitat en el grup per facilitar la percepció de la diversitat com un element positiu.
 • Reflexionar sobre quines parts de nosaltres estem disposats a canviar per adaptar-nos al grup, i quines parts formen part de la nostra identitat que no podem o volem canviar.

A qui s'adreça: 6è curs d'educació primària, educació secundària obligatòria i postobligatòria i adults

Calendari: Durant tot l'any. Els tallers subvencionats es realitzaran durant el primer trimestre del curs escolar. Fora de subvenció es podran sol·licitar i realitzar durant tot l’any.

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe (màxim 30 alumnes)

Condicions: Poden participar tots els municipis. En el cas de tallers subvencionats a Girona ciutat si que hi haurà una limitació en el número de tallers que anirà en funció de les demandes rebudes.

Lloc: A l'aula. Si a petició del centre es vol fer en un altre espai, es podria valorar

Preu: Preu de l'activitat subvencionada 35 €/taller.(pendent de confirmació). Preu activitat: 250 €/taller.

Inscripcions: Cal inscriure's amb 15 dies d'antelació a la realització de l'activitat. info@lanaveva.org o bé al Servei Municipal de Solidaritat i Cooperació tel. 972 010 250. cooperacio@ajgirona.cat

Més informació: La Nave Va Teatre - Tel. 663 662 623 info@lanaveva.org - www.lanaveva.org

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: La Nave Va Teatre - Membre de la Coordinadora d'ONG Solidàries