Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un nou projecte per potenciar els valors naturals del barri de Pont Major

El dissabte 15 d’abril, a les 10 h, va tenir lloc “Coneguem els ocells del barri de Pont Major”, la primera d’un seguit de sortides dinamitzades per l’entitat La Sorellona, i que pretenen conscienciar les famílies, veïnes i veïns dels valors naturals i mediambientals del barri, així com recollir propostes de millora i conservació.

Aquestes sortides s’emmarquen en el projecte “Intervenció educativa d’àmbit comunitari als centres cívics de la ciutat de Girona. Descoberta de l’entorn natural de Pont Major i empoderament de la comunitat veïnal envers la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient proper”, al que s’ha atorgat la beca Joaquim Franch. 

La Sorellona és una associació creada el 2013 i que actualment disposa d’un important bagatge en l’educació en el lleure i ambiental, i veuen en aquest projecte una oportunitat per acostar l’educació ambiental a les comunitats de veïns dels barris del municipi de Girona amb una major vulnerabilitat social. Aquest acostament, permetrà als participants aprendre i compartir els valors naturals que els envolten, incorporar-los com a propis i, alhora, esdevenir cocreadors d’uns materials didàctics de referència pel municipi. 

L’objectiu principal de la proposta és acompanyar durant un trimestre als membres de la comunitat de veïns del barri de Pont Major, en col·laboració amb el Centre Cívic de referència. Al llarg d’aquest trimestre, ens trobarem amb els participants i els hi oferirem una sèrie d’activitats de descoberta de l’entorn natural on viuen. Més endavant, gràcies a la participació i col·laboració dels mateixos usuaris es crearan, de forma conjunta, uns materials didàctics que podran ser reproduïbles en altres barris del municipi que presentin necessitats educatives similars. El procés cocreatiu finalitzarà amb la mateixa edició dels materials i amb una intervenció artística en algun lloc del barri que permetrà fer visible tot el treball fet.

Així doncs, la proposta d’intervenció proposada permet aportar un punt de trobada d’aquests dos valors: el comunitari i el de respecte a la natura. El coneixement i l’estima dels entorns naturals de què disposa un municipi o barri, permet la conservació i la protecció d’aquests espais, que també esdevenen vitals per la salut i benestar de la ciutadania.

A més, la proposta esdevindrà una prova pilot, que un cop avaluada i millorada, podrà reproduir-se en altres barris de la ciutat de Girona. 

Tornar