Header: Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més habitatges de protecció oficial

Llum verda per a la cessió de tres terrenys a l’Institut Català del Sòl per construir-hi habitatges de protecció oficial

El Ple, en sessió ordinari del 8 de maig de 2023, ha aprovat inicialment la cessió de tres solars del Pla de Domeny, propietat de l’Ajuntament de Girona, a l'Institut Català del Sòl per construir-hi tres habitatges de protecció oficial. Seran de lloguer assequible i aniran destinats a l’emancipació de les persones joves, a les famílies i a la gent gran. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.  

La cessió del dret de superfície és de 75 anys. Els terrenys són tres parcel·les ubicades als números 15-17, 19-21 i 42-44 del carrer de la Riera Bullidors. Les tres finques sumen 5.647 m², on s’hi podran fer fins a 105 habitatges d’uns 70 m² cadascun. D’aquests, vuit seran cedits a l’Ajuntament de Girona per a finalitats socials, i l’acord inclou també la cessió d’un local de 150 m² en planta baixa per a usos municipals. 

L’espai se cedeix lliure de càrregues i totalment urbanitzat, per tal que Incasòl promogui la construcció dels habitatges destinats a lloguer social. A més, Incasòl assumirà tots els tràmits de l’obra, inclòs el manteniment un cop els edificis ja estiguin construïts. Per la seva banda, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya qualificarà els edificis com a habitatges de protecció oficial (HPO); definirà amb l’Ajuntament els criteris d’adjudicació, i desenvoluparà el procés, formalitzant i gestionant els contractes.

Tornar